web analytics

WK Revival

  • 0

WK Revival

De laatste wedstrijd van 2009

Zaterdag 19 december vond voor ons de laatste wedstrijd van het 2009 plaats.

Nadat we afgelopen zondag 13 december een hele leuke onderlinge wedstrijd hebben gehad bij de HSV Dronten, waarbij we uiteindelijk beslag legde op een 2e plaats, in een deelnemersveld van 24 combinaties en wij de Para-Agility handler Patricia Fuchs (wereldkampioen PAWC) voor moesten laten gaan, was deze wedstrijd wel van iets ander kaliber.

In Bergen op Zoom in de Dogs In Touch hal werd de WK Revival gehouden. Een wedstrijd opengesteld voor alleen 2e en 3e graads combinaties. Omdat wij nog maar net 2e graad zijn, hebben we wel vooraf wat overleg gehad, of het voor ons wel zinvol was om hier aan deel te nemen.
Ik heb toch maar besloten om af te reizen naar de DIT-hal en deze wedstrijd als een extra ervaring op te doen. Voor het eerst in een hal en op kunstgras.
Aangezien er een groot gedeelte van de Nederlandse Top Handlers aanwezig waren, maakte ik mezelf toch alweer zenuwachtig. Ik weet dat het in mijn karakter zit, dus laat het maar gewoon gebeuren. Omdat het de WK Revival heet, werden de parkoersen gebruikt die ook op het WK gelopen zijn.
En dat waren niet echt eenvoudige rondjes en dan was de SPT ook nog goed scherp gezet.

We begonnen met de jumping. Ik was als een van de laatste aan de beurt en had al in de gaten dat er toch wel aardig wat diskwalificaties vielen. Een beetje zenuwachtig mocht ik starten en het begin ging goed. Skay liep lekker, tot aan de insteek van de paaltjes. Eigenlijk al een zekerheid, dus waarschijnlijk gaf ik het niet goed aan, of was hij afgeleid. Maar in ieder geval moest ik hem opnieuw insteken. Hierdoor vergat ik even mijn parkoers, maar kreeg van langs de kant een aanwijzing. Helaas ging sprong nr 17 niet goed. Ik haalde Skay niet genoeg naar me toe en hij nam de hindernis van de verkeerde kant. Gediskwalificeerd, maar op zich wel een leuk rondje.
Het vaste parkoers werd gelopen op basis van einduitslag. Dus waren wij vrij snel aan de beurt. Zowaar ging dit rondje uitermate goed, Skay had zelfs alle drie zijn raakvlakken. We kwamen foutloos, maar wel met 5,42 sec tijdsoverschrijding binnen. Uiteindelijk toch nog goed voor een 16e plaats, waarbij we uiteindelijk als 22e eindigde in de Large klasse en 32e overall.

s’Middags  kwam er een andere keurmeester. Voor de ochtend was Dhr. Werner Rosseau keurmeester en nu kwam Dhr. Jan Sprij.
Ook hij begon weer met de jumping en wederom een lastig rondje. Met een SPT van 36 sec. wist ik al dat het heel moeilijk zou worden en tot overmaat van ramp, constateerde ik dat ik nog verkeerd verkent had ook. Hier ging ik dan ook de fout in, in plaats van dat ik Skay tussen 2 sprongen haalde, sprong hij iets te ver en kwam hij over de verkeerde kant van de sprong. Weer gedist, maar uiteindelijk wel een lekker rondje weer gelopen, en nog een redelijke tijd ook. Net boven de 44 seconden.
Het vaste parcours werd ook weer gelopen aan de hand van de uitslag van de jumping. Ik was nu wat later aan de beurt, omdat er meerdere DK’s waren gelopen en ik een lager nr had. Dus na zo’n 20 combinaties mochten we van start. Helaas waar er heel veel onderuit gingen gebeurde dat ons ook. Hoogtesprong hoogtesprong rondje, tussendoor halen over de breedtesprong. Verste gat van de tunnel die onder de katteloop lag, en terughalen via een hoogtesprong naar de oploop katteloop, maar Skay en vele andere nam toch weer de tunnel. Gedist. De rest van het parkoers ging redelijk, alleen kon ik wel merken dat bij Skay het beste er af was. Hij ging niet zo heel snel meer.

Uiteindelijk kan ik toch wel terugkijken op een heel geslaagde dag, waarbij we hebben genoten van de toppers die er rondliepen en zelf ook geen verkeerde rondjes hebben gelopen op kunstgras.

Nu even lekker genieten van een paar vrije weken en trainen wordt voorlopig ook niets met dit weer. Dus we nemen onze welverdiende winter rust.
 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%