web analytics

Welkom

Welkom op onze website.

Er zijn vele websites die gaan over hondensporten, agility, canicrossen, canitrailen, dogsurvival enz.
Mijn voorkeur ging en gaat nog altijd uit naar de agility. Deze hondensport wordt voornamelijk gedomineerd door de Border-collies en de Belgische herders, omdat deze honden nu eenmaal de perfecte bouw en de snelheid hebben om agility op topniveau te bedrijven.

Wij bedreven deze verslavende sport niet met border-collies, maar met boxers. Jarenlang bedreef ik deze sport met 2 boxers, ben begonnen met Indy (geb 2003 – †2013). Daarna met Skay (geb 2006 – †2018) en toen kwam de Duke (geb 2014).
Nu is het algemeen bekend dat boxers heel sportieve honden zijn, maar dat ze door hun lichaamsbouw niet zo’n hoge snelheid kunnen ontwikkelen dan andere rassen. Om de wedstrijd aan te gaan met de snellere rassen was voor veel boxerliefhebbers geen optie. Daarom is er sinds 1995 een open agility competitie voor boxers.

Het bleek dat Skay wel goed genoeg was, dus ben ik met hem de landelijke competitie aangegaan en ben uiteindelijk beland in de 3e graad bij Cynophilia (tegenwoordig de Raad van Beheer) en CMAX bij de Federatie Hondensport Nederland.
Met Duke loop ik in de 2e graad en in de BMAX (2018)

Maar na ongeveer 15 jaar boxers hebben gehad , hebben we in 2019 een switch gemaakt. Onze jongste aanwinst is Tucker, een Working Kelpie.
Dus zal de naam van de website, indien blijkt dat Tucker ook behendig is, aangepast moeten worden.
Op dit momentbedrijf ik Agility met Duke bij de boxercompetitie, Raad van Beheer en de Federatie. Regelmatig loop ik een Natte Neuzen Trail met hem of doe ik mee met een Dogsurvival. Het Canicrossen staat op dit moment op een laag pitje, maar als er een wedstrijd in de buurt is, doen we daar zeker aan mee.
Tucker is op dit moment alleen bezig om lekker pup te zijn, maar met de (bijna) dagelijkse rondjes door het Putterbos, springt hij al over elke tak die voor hem komt.

Deze website is voornamelijk bedoeld om u op de hoogte te houden van de prestaties van onze honden.
En ik hoop meer bekendheid te geven over agility voor boxers .

Veel lees- en kijkplezier

Skay
Agility Skay

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 3.4 km/h
Humidity : 55%