web analytics

Welkom

 

Welkom op onze website.

Er zijn vele websites die gaan over behendigheid, oftewel agility.
Deze hondensport wordt voornamelijk gedomineerd door de Border-collies en de Belgische herders, omdat deze honden nu eenmaal de perfecte bouw en de snelheid hebben om agility op topniveau te bedrijven.

Wij bedrijven deze verslavende sport niet met border-collies, maar met boxers.
We zijn op dit moment in het bezit van 2 boxers, Duke en Skay.

Nu is het algemeen bekend dat boxers heel sportieve honden zijn, maar dat ze door hun lichaamsbouw vrij grote bochten draaien en niet zo’n hoge snelheid kunnen ontwikkelen dan andere rassen.
Dus om de wedstrijd aan te gaan met de snellere rassen was voor veel boxerliefhebbers geen optie. Daarom is er sinds 1995 een open agility competitie voor boxers.

Onze honden lopen dus hun wedstrijden bij de boxercompetitie. Skayloopt zijn rondjes mee als Happy-Dog (veteraan),maar onze jongste hond Duke heeft snelheid en is leergierig. Hij is op 2 jarige leeftijd al gepromoveerd naar de 2e graad.

In het seizoen 2016 hebben we besloten om Skay met pensioen te laten gaan, hij loopt nu heel af en toe nog een rondje mee met de training

Deze website is bedoeld om u bekend te maken met agility voor boxers en u op de hoogte te houden van de prestaties van onze honden.

Veel leesplezier

ss-eos-7d-mark-ii-013144

Skay uit de tunnel

 

 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2.8 km/h
Humidity : 73%
11°C
  • Thursday Tomorrow 14 °C
  • Friday   17 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr