web analytics

Weekend Behendigheid

  • 0

Weekend Behendigheid

Een weekend vol met behendigheid.

Het afgelopen weekend stond voor ons in het teken van de behendigheid, 2 wedstrijden in een weekend, hebben we al eens eerder gehad dus we raken al een beetje gewend.
Op 2 oktober werd er in Harderwijk bij onze KC Noord West Veluwe een Open/Debutanten wedstrijd georganiseerd.
Omdat ik lid ben van de organiserende vereniging liepen wij natuurlijk ook hier even onze rondjes bij de open klasse.

Als keurmeester was dhr. Nico Kater gevraagd en hij zette bij de debutanten rondjes neer die goed te doen waren voor de Debutanten, bij de open klasse lag het iets anders. Je kunt zijn parkoersen gerust uitdagend noemen. Voor de 12 combinaties in de Open large klasse zorgeden zijn parkoersen nogal voor wat problemen.

Het eerste VP was nog goed te doen, maar helaas had Skay de afloop van de schutting niet, wel een goede tijd van 41.10 sec. Omdat er geen foutloze combinaties waren werden wij met onze tijd en 1 fout nog 2e op het 1e VP.
het 2e VP was van een iets andere orde, vrij pittig met aardig wat valkuilen. Wij liepen dit rondje in 54.60 sec, de SPT stond op 48 sec. Daarnaast hadden we ook nog een fout in de palen, een raakvlak fout en een weigering bij de tunnel. Maar met 21.60 strafpunten werden we zowaar nog eerste ook, we waren namelijk de enige combinatie die rond kwam. De overige 11 werden gediskwalificeerd.

02-10-2010 KCNWVDe jumping was ook behoorlijk lastig. Skay vloog na de start direct de tunnel in die er heel verleidelijk bij lag, maar die hij natuurlijk niet moest hebben, gediskwalificeerd. Maar al met al heel teverden met een 1e en een 2e plaats op de open wedstrijd bij de KC NWV.

Op 3 oktober stond de laatste wedstrijd van Cynophilia in de B1 large klasse op het programma. Deze werd gehouden bij de KC Culemborg en de keurmeester vandaag was dhr Ben Grafe.

Wij hadden startnummer 105 en liepen in ring 2, dus waren snel aan de beurt voor de jumping, het eerste parkoers van vandaag.
Skay liep goed en hij reageerde goed op dit toch wel technisch rondje, helaas in een ster gooide hij er een latje af, met 1 fout en een tijd van 36.92 sec (SPT = 39 sec) werden we uiteindelijk toch nog 19e van de 81 deelnemers.

 

Het vaste parkoers van Ben Grafe was ook toch nog vrij technisch, omdat het onze laatste wedstrijd van Cyno was dit seizoen, nam ik me voor om wat wissels uit te proberen. Bij de 3 sprong waarbij de meeste handlers aan een kant bleven staan deed ik een franse wissel, dit ging nog goed ook, verderop in het parkoers was een ideale gelegenheid om een finse wissel uit te voeren, deze kwam er niet goed uit, maar uiteindelijk liep Skay zijn rondje wel zonder fouten, maar omdat ik wat veel tijd gebruikte bij de raakvlakken, hadden we tijdsoverschrijding. De SPT stond op 48 sec. en wij hadden 50.54 sec nodig om het rondje te voltooien. Maar toch nog een 10e plaats en uiteindelijk vandaag toch nog 59 punten bij elkaar gelopen voor de competitie.

Voordat we de competitie aangingen aan het begin van het seizoen had ik als doelstelling om te proberen om een paar goede rondjes te lopen, om het vooroordeel van boxers en behendigheid weg te nemen bij mijn collega handlers.
Zo aan het einde van de competitie is dat volgens mij wel aardig gelukt. Ondanks dat we in de B1 klasse maar 1x een beker mee naar huis hebben kunnen nemen, hebben we toch wel aardig wat puntjes bij elkaar gelopen.

Volgens de uitslagenlijst op Nimble (www.nimble.nl) zijn wij met 496 punten  geëindigd op een 4e plaats, met een deelnemersveld van  meer dan 300 combinaties vind ik dat niet slecht. Volgend jaar mogen we dus aantreden in de B2 oftewel de 3e graad.

Eerst maar zien te handhaven, alhoewel je weet het nooit de C-klasse lonkt ook wel en je moet je grenzen blijven verleggen…………………….


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%