web analytics

Wedstrijd FHN DTC Sport

  • 0

Wedstrijd FHN DTC Sport

De vierde wedstrijd bij de FHN

Op 2e Pinksterdag 24-5-2010 hadden we ons ingeschreven voor onze 4e wedstrijd bij de FHN. De wedstrijd werd georganiseerd door DTC Sport in Linde (DR).
Om een 8.00 waren we aangekomen op het wedstrijdterrein en konden we een mooi plaatsje aan de ring uitzoeken. Konden we mooi naar andere combinaties kijken, want de wedstrijden bij de FHN staan bekend om de lange dagen. Dit komt omdat op een dag alle klassen en alle categorieën lopen.

Ons eerste rondje was het vaste parcours en die zou voor onze klasse (BMAX) om ongeveer 10.30 uur starten. Dus konden we lekker in het pinkster-zonnetje genieten van de andere combinaties.

Eindelijk was het zover om te verkennen, weer een parkoers met moeilijke en technische lijnen, dit komt vaak voor bij de FHN. Wij waren als 4e aan de beurt, maar we hadden de problemen al gezien bij de BMIDI, die voor ons liep. We gingen voortvarend van start, maar weer sprong Skay te vroeg van de schutting, ik moet nu maar eens gaan nadenken over een andere techniek voor dit raakvlak. Want hij maakt hier nu constant de fouten. De rest van het parcours ging goed, op een beetje slechte finish na, maar met een tijd van 42.56 sec (SPT=58 sec.) en 1 fout werden we 4e, van de 26 deelnemers in onze klasse. Net buiten de prijzen.

Weer even wachten tot we het spel mochten lopen, Power en Speed. Eerst de raakvlakken en slalom, was dit foutloos mocht je een jumping doen en zo niet moest je stoppen. Vind ik niet zo leuk, maar ja dat zijn de regels bij de FHN.
Wij waren aan de beurt en ik begon bij de slalom, ging goed. De schutting waarbij ik een Belgische wissel bij het raakvlak maakt en Skay had het raakvlak nu wel. De katteloop en helaas, hij sprong er weer van af, nog even snel de wip en wij konden weer gaan uitlopen.

Als laatste onderdeel en als laatste groep van de dag, om een uur of 5,was het tijd voor de jumping. Niet al te moeilijk, maar wel met een aardige valkuil. Hoogtesprong, bandsprong en breedtesprong, met in het verlengde de tunnel. Maar die moesten we nog niet hebben. We moesten een haakse bocht maken naar links. Aardig wat combinaties gingen hier de fout in, maar ik kreeg Skay wel de bocht om. De rest was niet echt lastig en zo kwamen we foutloos binnen in 34.43 sec. Niet het snelste wat we hebben gelopen, maar misschien lag het aan de temperaturen, maar we werden weer 4e. Een goede dag en toch ook net niet.

Twee goede rondjes gelopen, met stip gestegen in de competitie.

We staan nu op een 9e plaats met 6 resultaten, de beste 8 tellen voor de ranglijst, en we hebben er 2 promotiepunten bij gelopen, maar net geen prijs.

 

Op 13-06- hebben we weer een kans, dan hebben we ons ingeschreven voor de wedstrijd bij de HS Andor in Duiven, als we ingeloot worden.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%