web analytics

Wedstrijd FHN bij Totte Bello Agility

  • -

Wedstrijd FHN bij Totte Bello Agility

Op 4 november vond de laatste wedstrijd in de competitie bij de FHN plaats. Voor sommige combinaties nog een laatste kans om de kwalificatie te halen om deel te mogen nemen aan het NK van de FHN.
Voor ons stond er niet zoveel meer op het spel.
We hadden de kwalificatie voor het NK al na 5 wedstrijden en in de competitie zijn de eerste 3 plaatsen ook al verdeeld.

Skay en ik staan veilig op een derde plaats en verbetering zit er niet meer in, dus een derde plaats achter een supersnelle Border Collie (1e) en een Australian Shepherd (2e) is voor ons een prima resultaat.

Dus vandaag ging de laatste wedstrijd alleen om het dagsucces en natuurlijk weer even wennen aan het lopen in een manege.
Nu is de Diamanthal in Balkbrug één van de mooiste maneges om een wedstrijd in te houden, maar met 3 ringen en zo’n 329 combinaties is het ook in deze hal vrij vol.
Ik besloot dus om Skay in de bench in de bus te houden en niet mee te nemen naar binnen.

Na een uurtje of 3 waren we aan de beurt om ons eerste rondje te lopen, het vaste (agility) parkoers. Op zich geen lastig rondje.
De start ging goed, maar we kregen een fout op de schutting, het raakvlak mis.
Op dat moment realiseer ik me dat een goede klassering er niet meer inzit, dus maak ik er een trainingsrondje van. Een paar wissels die we wel getraind hebben, maar nog niet veel toegepast hebben op een wedstrijd gaan goed, een snel stukje. Tunnel, sprong, band en in mijn ooghoeken zie ik dat de band openspringt en we nog een fout krijgen.
Bij de afloop katteloop neem ik veel afstand van Skay en ook hier spring hij over het raakvlak. Dus met 3 fouten, maar wel een goede tijd, later bleek de 2e tijd) worden we 7e op het VP.

Dan maar kijken hoe we het eraf brengen bij de jumping. Tijdens het verkennen bleek het een lastig rondje te zijn, voornamelijk door de tunnels die een keer of 6 genomen moesten worden. Maar als je even blijft kijken naar andere combinaties, viel het wel mee.
Klaar voor de start. Keurmeester fluit en we mogen vertrekken.
Het eerste gedeelte geen problemen en Skay reageert goed. 4 sprongen achter elkaar en weer richting tunnel, maar helaas er valt een lat.
Dus ga ik er weer een trainingsrondje van maken. De laatste keer door de tunnel en ik neem weer teveel afstand van Skay, en ja hij weet dus niet waar hij heen moet, dus omdat ik ver voor hem loop, denkt Skay dat hij achter mij langs moet kruisen en neemt het verkeerde toestel volgens de nummering. Voor Skay een logische lijn, dus ik ging behoorlijk in de fout en is deze disk helemaal voor mijn rekening.

Na deze 2 slechte resultaten en het feit dat het inmiddels al 4 uur was, besloot ik om me af te melden voor het spel en naar huis te gaan.
Volgende week maar eens kijken of we een beter resultaat kunnen neerzetten in dezelfde hal tijden de eerste wedstrijd in de Team Winter Competitie.

 


Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 5.3 km/h
Humidity : 58%