web analytics

Vrijdag

  • 0

Vrijdag

Zorgelijke Vrijdag

Vandaag zou Skay zijn laatste 2 pijnstillers gehad moeten hebben, maar ik besloot om deze niet te geven. 's Morgens is hij namelijk op zijn best en heb ik nog wat achter de hand als ik het niet vertrouw.

En de ochtend begon goed. Om een uur of 7 werd Skay wat onrustig in zijn bench en begon te draaien. Ik lag er nog naast en vertelde hem dat het nog te vroeg was en ik nog geen zin had om eruit te gaan. Een half uurtje later toch maar de bench los gedaan en dit was het teken voor Indy om ook in actie te komen. Binnen 5 minuten was ik helemaal afgelebberd, omdat ik op de grond sliep, een koud kunstje voor Indy.
Moest ik er toch uit en eerst even douchen. Inmiddels was Skay in zijn mand gekropen en lag daar alweer heerlijk te slapen. Leuk is dat eerst mij wakker maken en vervolgens zelf weer zelf verder slapen. Maar dat gaat niet gebeuren. Tijd voor het ochtendritueel.

Eerst wat medicijnen en daarna een stukje wandelen. Ik ga nog niet met Indy en Skay gelijk wandelen, denk dat Skay zich dan te druk maakt. Weer heeft hij ontlasting, dus waarschijnlijk werkt zijn maag- en darmkanaal naar behoren. Ook heeft hij geen problemen gehad met het eten.

Hierna is Indy aan de beurt, die ook uitgelaten dient te worden. Na een half uurtje tijd voor het ontbijt.
Ik had iets teveel vlees ontdooit, dus Indy heeft ook wel veel geluk, die krijgt ook vlees, wordt afkicken straks voor haar.

Voor Skay maak ik een zakje dieetvoer, ongeveer 100 gr Carnibest en 2 sneetjes brood. Ze eten allebei als een dijkwerker.
Tijd voor het ochtendslaapje, Skay in de bench en Indy op de bank.

Om een uur of 12 wordt Skay wakker en gaan we weer een stukje wandelen, hij is behoorlijk actief en loopt overal te snuffelen. Ook komen we een paar andere honden tegen en Skay reageert als vanouds, veel te lomp. Dus ik loop iets verder als vanmorgen.
Bij thuiskomst geeft ik hem nog een zakje dieetvoer met 2 sneetjes brood, maar hij begint nu toch iets onrustiger te worden. Hij loopt veel heen en weer en kan niet echt zijn plekje vinden. Om een uur of 2 heb ik het vermoeden dat hij wat moet doen, dus maar weer een klein stukje met hem lopen. Skay plast altijd, dus nu weer.

Bij terugkomst maar in de bench, maar echt leuk vindt hij dat niet, veel draaien en zijn pet shirt begint al gaten te vertonen op zijn rug van het schuren in de bench natuurlijk.
Jeffrey komt thuis en ik vraag hem of hij wilt opletten, want ik moet even een boodschap doen. Even naar Audrey, dierenarts bij dierenkliniek Eemland, om wat dieetvoer en een nieuw shirt te halen. De dierenkliniek Putten is namelijk aan het verhuizen en is alleen bereikbaar voor spoedgevallen, dus wil ik ze niet lastigvallen voor voer en en shirt.

Om 4 uur weer skay uitgelaten en zijn medicijnen gegeven, en ook weer wat eten, hetzelfde als vanmorgen. Maar toch ben ik er niet gerust op, zou hij toch weer pijn hebben, of heeft hij teveel gegeten, of ben ik toch te ver met hem wezen wandelen. Om 8 uur begint hij weer wat te piepen en ik laat hem toch maar weer uit, ja hoor plassen en poepen en elk graspolletje besnuffellen. Ik krijg wat telefoontjes onder andere van Wim mijn trainer en Joop de fokker, die vertellen mij dat de narcose ook vreemde bijverschijnselen geeft.

Om 10 uur maar weer even laten plassen, maar hij blijft onrustig en stresserig. Bij de laatste medicijnenstoot besluit ik toch maar om hem ook nog een pijnstiller te geven. De bench in en de lichten uit, na een half uurtje lijkt het er toch op dat hij slaapt. Wij gaan naar bed, want vanaf vandaag blijf ik niet meer benden slapen, moet een beetje om mijn zelf gaan denken, want mijn rug protesteert behoorlijk na een aantal dagen op de grond slapen weliswaar op een matras, maar toch niet geweldig.

De hele nacht is weer goed verlopen, weer een dag gewonnen.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 2.4 km/h
Humidity : 85%