web analytics

Verslag KG Utrecht 20-06-2010

  • 0

Verslag KG Utrecht 20-06-2010

Verslag van de 3e wedstrijd van de Agilitycompetitie 2010

 

Op 20 juni j.l. werd de 3e wedstrijd van de agilitycompetitie voor boxers gehouden bij de KG Utrecht e.o. in Amersfoort.
De keurmeester van vandaag was dhr. Jurgen Smit die vorig jaar een wedstrijd in Enter keurde, en dus bekend was met agility met boxers.

De wedstrijd begon zoals gewoonlijk met het spelparkoers. De keurmeester had besloten om een gambling te doen, waarbij je vooraf je tijd doorgeeft die je denkt te lopen, fouten en weigeringen worden bij de tijd opgeteld. Wij gokten hierbij als beste, we liepen een tijd van 39.45 sec, terwijl ik 40 sec. had gegokt. Met een verschil van 0.55 sec werden we eerste bij het spel.

Hierna werd het 1e vaste parkoers gelopen, de keurmeester besloot dat de beginners en Happy Dogs een ander parkoers kregen dan de wedstrijdlopers, dus dat betekende vrij veel ombouwen, maar goed het was toch mooi weer. Bij de wedstrijd pakte we de winst en werden 1e, foutloos in 46.34 sec. Op een 2e plaats eindigde Willy Goris met Dummy in 48.75 sec.

Het 2e vaste parkoers werd het ditmaal een Belgisch feestje, de winst ging naar Gunther de Cock met Dorit, die het rondje foutloos aflegde in een tijd van 43.58 sec. Willy Goris met Dummy eindigde weer op een 2e plaats in 44.57 sec. Skay liep wel de snelste tijd, 43.00 sec. Maar omdat er een lat sneuvelde, eindigden we met 1 fout op een 5e plaats

 

Voor de jumping werd het dan toch weer spannend, Willy Goris met Dummy stond op een voorlopige 1e plaats met 4 punten, wij op een 2e plaats met 6 punten en Gunther de Cock met Dorit op een 3e plaats met 8 punten.

Als eerste van de kanshebber was het Gunther die moest starten, hij voltooide de jumping foutloos in 36.49 sec. Daarna was het de beurt aan Willy met Dummy, ook hij kwam foutloos rond in een tijd van 35.08 sec, dus een fractie sneller dan Gunther, Als laatste moesten wij proberen dit te verbeteren, maar helaas stuurde ik Skay het verkeerde tunnelgat in, wat een diskwalificatie tot gevolg had en we niet meer meededen voor de podiumplaatsen.
Marcel Wentrup met Dex kwam nog in de buurt van de tijd van de Belgen, maar met 36.58 sec kwam hij net te kort.

Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Willy Goris, Gunther de Cock werd 2e en op een 3e plaats eindigde Marcel Wentrup.
Skay en ik eindigden op een 8e plaats

Als laatste onderdeel van de dag werd er een koppelrace gelopen.
Door loting vormden wij een koppel met  Sandra Voorham en Tanja. We kwamen allebei foutloos rond en zette de snelste tijd op de klok, 37.36 sec dus wonnen wij de koppelrace.

Ricardo Reulen met Jamie en Natasha met Quincy eindigden in een tijd van 42.33 sec op een 2e plaats.

 

Uiteindelijk nog met 2 eerste plaatsen naar huis, maar voor de competitie wordt het nu wel spannend voor ons. We mogen geen DK meer lopen op een jumping, anders komen we niet aan de verplichte 12 kwalificaties.

 

Onze volgende wedstrijd is op 29 augustus bij de KG Oost Overijssel in Enter.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%