web analytics

Verslag KGOO 29-08-2010

  • 0

Verslag KGOO 29-08-2010

Een goede dag bij de KG Oost-Overijssel

De 4e wedstrijd in de agility competitie voor boxers werd op 29 augustus voor de 2e keer in Enter gehouden. We hadden hier goede herinneringen aan, want de eerste wedstrijd werd gewonnen.
Om 08.00 uur waren we al aanwezig, lekker op tijd om ons goed te installeren en voor te bereiden, maar allereerst een beetje socialiseren.

Al snel hoorde we dat de keurmeester van vandaag verhinderd was, maar hij had wel een vervanger geregeld. Blij verrast waren we toen we hoorden dat Jan Langius zou keuren. Want op een of andere manier liggen zijn rondjes ons wel. Meestal presteren we redelijk goed bij Jan.
Zo langzamerhand waren de andere handlers ook aangekomen en het bleek dat er zich 20 wedstrijdlopers hadden ingeschreven, 2 beginners en 1 veteraan.
Ook waren onze Belgische vrienden weer van de partij, zo het beloofd weer een leuke wedstrijd te worden.

 

We starten met het spelparcours, een Time-gambling. Ik gokte 46 seconden.
De start ging goed, maar Skay sloeg een paaltje over in de slalom, maar even opnieuw de slalom en nu ging hij goed, de raakvlakken had hij ook allemaal en zo kwamen we in 42.88 binnen. Met een fout hadden we uiteindelijk een verschil van 1.88, goed voor de 4e plaats. Danny Claes en Willy Goris uit Belgie werden 1 en 2.

Het 1e VP lag ons ook wel, een lastige start, met een snel einde, helaas had Skay het raakvlak van de schutting niet, maar er werden toch veel fouten gemaakt door de andere deelnemers.
Alleen Gunther de Cock uit België liep het rondje foutloos. Onze tijd en 1 fout was goed voor een 2e plaats.

Het 2e VP ging helemaal foutloos voor ons, de Belgen maakte allebei een fout, zodat Skay en ik in een supertijd van 32.81 eerste werd.

De jumping maakte het toch weer spannend, en niet voor de eerste keer dit seizoen. Van de kanshebbers op de zege vandaag was als eerste Gunther (B) aan de beurt,
hij liep foutloos in een scherpe tijd van 33.33.
Hierna kwam Willy (B), hij verbeterde de tijd van Gunther met maar liefst 2,5 sec en zette 30.87 op de klok.
Toen was het de beurt aan ons, we kregen nog een goede tip van Willy voor we aan de start verschenen.
De start ging niet helemaal vlekkeloos, en ik moest een moeilijke wissel maken, maar met een vooruit commando, wat we best wel vaak trainen, kreeg ik Skay op de juiste lijn.
De rest van het parcours ging redelijk goed en we kwamen foutloos binnen in een tijd van 31.50. Op dat moment een 2e plaats.
Maar na mij moest Marcel Wentrup (NL) met Dex nog lopen, ook hij behoort tot een van de kanshebbers op de eindoverwinning.
Helaas gooit Dex er een latje af, maar hij loopt wel een snelle tijd van 32.78. Dus het zit weer dicht bij elkaar.

Door deze uitslag bleek dat wij het weer goed gedaan hadden in Enter en pakte voor de 2e keer dit seizoen de dagoverwinning. We doen nog steeds mee voor het jaarkampioenschap, maar moeten dan nog wel 2 wedstrijden flink aan de bak.
De uitslagen en de stand van de competitie staan bij het menu ‘wedstrijdinfo’

Op 12 september is de voorlaatste wedstrijd in Dordrecht, dan zal het weer spannend worden.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%