web analytics

Verslag KG Dordrecht 09-05-2010

  • 0

Verslag KG Dordrecht 09-05-2010

Skay levert een topprestatie op zijn verjaardag!

Op 12 sept, de dag dat Skay, 4 jaar geleden geboren werd, hadden we een wedstrijd af te werken in Dordrecht. De 5e wedstrijd in de competitie "Agility voor Boxers".
Het begon regenachtig vandaag. De keurmeester was dhr. Piet Plasmans, die nogal van lange lijnen houdt, zodat de handler behoorlijk hard moet rennen om op tijd te zijn.

Zoals gewoonlijk werd er gestart met het spelparkoers. Ditmaal een parkoers zonder bewegwijzering, zodat je als handler zelf je eigen route mocht bepalen, Er waren alleen 4 toestellen, de slalom, de bandsprong, de muur en de schutting, die verplicht genomen diende te worden.

Ik had een route bepaalt en in 22,02 seconden had Skay de toestellen foutloos genomen, goed voor de snelste tijd. We hadden dus onze eerste beker bij het spel al gewonnen.
hierna kwam het eerste VP, niet echt lastig, wel wat lastige looplijnen. In 36.69 sec had Skay het parkoers foutloos voltooid. Bijna 6 seconden sneller als de nummer 2, dus de 2e eerste plaats van vandaag.

Het 2e VP was bijna gelijkwaardig aan het eerste, dus weer een rondje om tempo te lopen. Skay deed het wederom foutloos in 38.80 sec, weer genoeg om eerste te worden. Het ziet er goed uit vandaag, maar nu kwam het lastigste gedeelte. Niet zozeer door het parkoers, want die was goed te doen, maar meer door de zenuwen van mij. We moesten de jumping goed voltooien, want bij en diskwalificatie had ik onze kansen op de winst bij de jaarcompetitie vergooit.
Dus met behoorlijk wat zenuwen aan de start, begonnen we aan de jumping. gelukkig had Skay geen last van de zenuwen en hij reageerde geweldig, lekkere snelheid en korte wendingen resulteerde in een tijd van 33.30 sec en ook weer een  foutloos rondje. Met deze tijd haalde we onze 4e eerste plaats bij de kringgroep Dordrecht.

 

Zo haalden we de dagwinst binnen en nog steeds kans op het jaarkampioenschap. Het mooiste van alles is dat dit beslist gaat worden op de laatste wedstrijd op 17 oktober bij onze eigen kringgroep Utrecht e.o. te Amersfoort.

 

Maar onze eerstvolgende wedstrijd is op 18 sept. bij de KC Scheldezoom, een wedstrijd in de klasse B1 van Cynophilia


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 4.9 km/h
Humidity : 93%