web analytics

KG Dordrecht 10-05-09

  • 0

KG Dordrecht 10-05-09

Verslag van de eerste wedstrijd van het seizoen.

10-05-2009

Tijdens de eerste wedstrijd van de agility competitie voor Boxers heeft Indy een 2e plaats behaald bij de veteranen.
Skay is 8e geworden bij de wedstrijdlopers.

De wedstrijd werd gehouden op het veld van de Kringgroep Dordrecht. Dhr. Piet Plasmans was de keurmeester van vandaag. Op een wedstrijd bij de boxercompetitie worden er altijd 5 parkoersen gelopen. Er werd begonnen met een spelparkoers, vandaag time-gambling, 2 vaste parkoersen, een jumping en een koppelrace.

Tijdens het spel besloot ik om Indy niet te laten deelnemen, want 5 rondjes wordt een beetje te veel voor haar. Met Skay gokte ik 39.98 sec. Het bleek dat hij zijn rondje foutloos voltooide in 39.44 sec. Dus ik zat er 0.54 sec naast en won het spelparkoers, een goed begin van de dag.
In het 1e VP zaten een paar listige valkuilen. Er waren vandaag 17 combinaties die deelnamen aan de competitie en er waren 10 combinaties die in de valkuil trapte welke Piet Plasmans had bedacht. Skay kwam wel goed rond, met helaas 2 fouten op de raakvlakken maar wel de snelste tijd van 41.96 sec. Goed voor een 4e plaats.
Indy voltooide het parkoers foutloos in 52.51 sec en werd 2e.

Het 2e VP was behoorlijk lastig en ik had al een paar keer moeite om Skay bij de verkeerde hindernis weg te halen, hij had nu wel de raakvlakken, maar helaas een paar hindernissen voor de finish was ik hem even kwijt en Skay nam de verkeerde hoogtesprong, gediskwalificeerd. Met Indy kwam ik wel goed rond met 1 raakvlakfoutje en dik 12 seconde tijdsoverschrijding. Ze is niet zo snel meer en werd 3e op dit parkoer.

De jumping was een echt race parkoers en er werd door Willy Goris een echt scherpe tijd gezet van 30.42 sec. Het leek geen moeilijk parkoers, maar dan ga je gauw de fout in. Bij het uitkomen van de tunnel wilde ik een klassieke wissel maken, maar liep Skay toch een beetje in de weg een weigering en natuurlijk veel seconden tijdsverlies. Met 1 fout en een tijd van 38.62 sec. werden we toch nog 6e.

Met Indy handelde ik ook niet helemaal goed en kon nog net een disk voorkomen, maar had wel een weigering en met een STP van 39 sec, liep ik ook nog eens bijna 2 sec. tijdsoverschrijding op. Wederom een 3e plaats voor Indy.

Ik liet Indy niet meedoen aan de koppelkoers, want ze had haar portie wel gehad vandaag, met Skay lootte ik met Bas Schelfhout met Semm.. Semm weigerde bij een sprong en het duurde even voordat hij weer de gang had en toen ik moest starten met Skay, ging hij liever eerst achter zijn bal aan. Deze was door de ringmeester niet weggehaald. Uiteindelijk liepen we gezamenlijk nog wel een tijd van 103.38, maar deden niet mee voor de prijzen.

 

Uiteindelijk bleek het dat Skay 8e was geworden bij de wedstrijd en Indy 2e bij de Happy-Dogs.

 

Na de prijsuitreiking was het tijd om huiswaarts te keren met nog wel een beetje een baalgevoel van de diskwalificatie, maar volgende week in Overijssel weer een nieuwe kans.

 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%