web analytics

Skay is ziek

  • 0

Skay is ziek

Lieve Agility vrienden,

Op dit moment vecht Skay voor zijn belangrijkste wedstrijd van zijn leven. Hij ligt in zeer kritieke toestand in de dierenkliniek.

Gisteravond werd hij niet goed, had waarschijnlijk te gulzig gegeten en zijn maag was erg opgezet. Rond 22.00 uur zijn we naar de dierenarts gegaan, er is toen een sonde zijn maag in gegaan, waardoor er heel veel lucht uit zijn maag kwam.

Het leek erop dat dit wel eens de oorzaak kon zijn en hij weer zich redelijk goed voelde. Een maagkanteling kwam volgens de dierenarts weinig voor bij boxers, dus konden we hem mee naar huis nemen maar moesten hem wel goed in de gaten houden.

Helaas ging hij s ’nachts steeds verder achteruit, dus besloten we om half drie weer de de dierenarts te bellen. Weer werd er een sonde toegediend in zijn maag en kwam er weer wat lucht uit. Maar omdat zijn hartslag vrij hoog was en de dierenarts het niet vertrouwde heeft er een spoedoperatie plaats gevonden. Het bleek dat niet zijn maag, maar zijn milt was gekanteld. Dit heeft een verknelling veroorzaakt in zijn slagader, waardoor de maag te weinig zuurstof kreeg. Zijn maag was al verkleurd, donkerblauw tot paars.

Hij ligt nu dus in de dierenkliniek aan het infuus. En hij leeft nog, maar hij blijft de eerste dagen in zeer kritieke toestand, voordat er duidelijkheid gegeven kan worden over zijn maagtoestand. En of hij het kan overleven.

Gelukkig zijn we om 12.00 uur al een keertje bij hem wezen kijken, dus het beeld van mijn hondje met een opgesneden buik en met allerlei buizen in zijn bek is niet mijn laatste beeld van hem.

Het enige wat wij kunnen doen is wachten en hopen, en standby blijven. Ik heb de dierenarts gevraagd om alles te doen wat in hun mogelijkheden ligt om Skay hier doorheen te helpen.

Skay Amigo

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%