web analytics

Selectiewedstrijd WAO

  • 0

Selectiewedstrijd WAO

Selectiewedstrijd World Championship Agility Open

Op 18 februari was er een selectiewedstrijd om het team voor Nederland te selecteren voor het open wereld kampioenschap agility.

We hadden ons ook ingeschreven, niet dat ik er van overtuigd was om geselecteerd te worden, maar dit zijn bij uitstek mooie wedstrijden om te kijken hoe we de winter doorgekomen zijn.

Er waren 34 deelnemers in onze klasse, de 65 large klasse, met behoorlijk wat niveau.

Het eerste parkoers was een agility parkoers, wat vrij pittig was.
Wij waren als 2e aan de beurt. Om de start goed te laten verlopen, moest ik een wissel maken net voor de A-schutting. Dit ging zo snel dat ik mijn evenwicht verloor en bijna onderuit ging. Maar ik kon Skay nog net goed door de serpentine krijgen. Het ging goed en was zelfs op tijd bij de afloop van de katteloop, maar stapte iets te snel weg, zodat Skay sprong, helaas een fout. De rest ging voortreffelijk en we kwamen binnen in 43.09. Met 1 fout en 0.09 strafseconde eindigde we nog op een 7e plaats. Er waren fouten gemaakt en er was maar 1 combinatie die foutloos was. Maar alleen kregen de eerste 5 punten, dus stonden we met lege handen.

Het 2e rondje was de jumping, ook vrij lastig met veel valkuilen, bleek ook na de uitslag. Tien combinaties kwamen rond, waarbij er 4 foutloos waren, Skay liep ook geweldig maar kon de SPT van 34.00 niet halen. Wij kwamen zonder fouten binnen in 35.72, goed voor een 5e plaats en 1 punt.

Hierna kwam er weer een agility parkoers. En weer een pittige, maar was wel te lopen. Skay liep weer de sterren van de hemel en dit keer gelukkig wel met de raakvlakken allemaal goed. In een tijd van 44.54 (SPT 41.00) kwamen we zonder fouten binnen. Weer een 5e plaats en nu kregen we hier 2 punten voor.

Wordt het toch nog spannend, zal je toch meemaken, met een boxer naar de wereldkampioenschappen Agility……

Uiteindelijk het verlossende bericht. Skay en ik zijn geëindigd op een gedeelde 8e plaats. De eerste 6 worden geselecteerd, het is nog niet zeker of ze allemaal kunnen. Dus nog geen definitieve selectie, maar wij berusten ons in ons lot.

Al met al een hele leuke wedstrijd en geleerd dat die moeilijke technische rondjes ons wel liggen, alleen nog een beetje meer trainen op de raakvlakken. Want als Skay dat ene raakvlak toch gehad had…….


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.7 km/h
Humidity : 95%