web analytics

Nederlands Kampioen 2009

  • 0

Nederlands Kampioen 2009

Skay is Nederlands Kampioen 2009

Hij wordt eerste in Dordrecht, Indy behaald ook de 1e plaats bij de Happy Dogs

Zondag 4 oktober was het dan zover, de ontknoping van de jaarcompetitie en het nederlands Kampioenschap Agility voor Boxers.
Behoorlijk zenuwachtig vertrokken we naar Dordrecht. Ik voor de handling, Ank voor de foto’s, Skay voor deelname aan het kampioenschap en Indy liep mee bij de Happy Dogs.
Gelukkig hadden Skay en Indy niet echt last van zenuwen en waren ze alleen behoorlijk enthousiast.

 

 

NKBoxers2009_01

Indy 1e plaats Happy Dogs

Om 8 uur waren we aanwezig bij de plaatselijke kringgroep, terwijl de wedstrijd pas om 9.30 begon, maar we willen graag op tijd zijn.

Keurmeester vandaag was Bas Jacobs, een bekende van Cynophilia en van de Boxer competitie. De parkoersen die hij maakte waren niet echt eenvoudig, maar wat voor ons nog prettiger was. De standaard parkoers tijd werd lekker scherp gezet.

We begonnen met het spel. Indy doet hier niet aan mee, 3 rondjes is genoeg voor haar. Met Skay is dit wel prettig, kan hij al wat energie kwijt.
Het was ditmaal een Time-Gambling met 12 hindernissen. Ik gokte 22 second, maar Skay liep iets anders dan dat de bedoeling was. De 1e DK was alweer binnen. Het begint alweer goed, dacht ik bij mezelf.
Juist op dat moment arriveerde mijn trainer, Wim Nijland, dat is altijd prettig. Want als iemand een parkoers kan lezen is hij dat wel. Hij had ook gelijk in de gaten dat mijn looplijn naar de band niet goed was en ik Skay daarom naar de tunnel stuurde ipv over de hoogtesprong.

 

Het 1e VP, een technisch parkoers met een SPT van 45 seconden. Wij waren als laatste aan de beurt en Skay ging als een speer en ik kon hem goed rondsturen, met een beetje geluk kon ik hem uit de tunnel houden en kwam daarom foutloos binnen in 42.10 sec. Op een mooie eerste plaats. Gunther de Cock met Dorit werd 2e. Verder waren er geen combinaties die punten haalden voor het NK. Dus in de stand van het NK staan wij nu op 1 en Gunther op 2.
Indy liep zijn rondje ook foutloos en eindgde in 53.00 sec op een 2e plaats.

 

Het 2e VP was iets minder moeilijk, maar toch zaten er een paar linke valkuilen in. De tijd stond op 48 sec.
Gunther had zijn rondje voorzichtig voltooid, omdat deze belangrijk was voor de jaaroverwinning en had daarom iets teveel tijd nodig, ook maakte hij een paar fouten. Dus hij haalde geen punten voor het NK. Hierdoor gingen miojn zenuwen weer opspelen en was ik te snel weg bij de raakvlakken, waardoor Skay er te vroeg afsprong. Met 2 fouten in een tijd van 40.78 seconden werden wij 4e, maar haalden ook geen punten voor het NK.
Joop Reulen met Elcaro, de heersende kampioen en Willy Goris met Dummy waren nu de enige met punten.
De stand voor het NK is nu:
Skay 80 punten, Elcaro 80 punten, Dorit 75 punten en Dummy 75 punten. De overige deelnemers hadden nog geen punten en waren voor wat betreft het NK geen kans meer.
Indy liep weer een perfect rondje en kwam in 51.25 sec foutloos binnen. Zij werd 1e op het 2e VP

De Jumping, hoe spannend kan het worden.
Dit parkoers is een combinatie van techniek en snelheid en een STP van 35 sec. Gunther en Dorit moesten als eerste van start, zij zetten een foutloos rondje neer in een tijd van 35.00 seconden.
Hierna is het de beurt aan Willy Goris met Dummy. Helaas een latje eraf en Willy gaat in de fout, Dummy pakt een verkeerde hindernis en wordt gediskwalificeerd. De overige combinaties komen ook niet aan de tijd van Dorit en maken ook wat foutjes. Dan is het de beurt aan Skay. Ik kom verkeerd uit bij de tunnel en alles wat ik verkend had, klopt niet meer, ga bijna in de fout bij de laatste sprongen, maar ik krijg hem nog net de goede kant op. We komen foutloos binnen in een tijd van 37.97 sec. en staan op dat moment op een 2e plaats.
Marcel Wentrup met Dex en Ricardo Reulen lopen ook goed, maar maken ook teveel fouten. Sam, Noor en Kas worden gediskwalificeerd en Bikkel van Gina van Melzen heeft ook teveel tijd nodig.
Dan komt de laatste combinatie in het parkoers, Joop Reulen met Elcaro. Maar al snel loopt hij tegen een weigering op en Elcaro gooit er ook wat latten af. Zijn tijd is ook onvoldoende. Dus blijkt dat Gunther 1e wordt bij de jumping en wij 2e en halen allebei weer punten voor het NK.
Bij de Happy Dogs haalt Indy wederom een 2e plaats door een weigering bij de band.

NKBoxers2009_02

Skay Nederlands Kampioen 2009

 

Na de koppelrace die wordt gewonnen door Selena met Dorit en Willy met Dummy begint het gereken.
Skay en Dorit blijken allebei evenveel punten gehaald te hebben voor het NK, beiden 155 punten, maar het reglement schrijft voor dat winst op het 1e VP voor gaat, dus wordt Skay Nederlands Kampioen. We worden ook de dagwinnaar.
Gunther met Dorit winnaar van de jaarcompetitie, waarbij Skay en ik eindigen op een mooie 5e plaats, ondanks al onze diskwalificaties.
Bij de Happy Dogs wordt Indy 1e en pakt de dagwinst. In de jaarcompetitie word gewonnen door Ron Sijssens met Kyra en worden wij 3e.

Na de prijsuitreiking waarbij er velen prijzen beschikbaar gesteld werden door de sponsor Happy Dog werd er door de keurmeester Bas Jacobs bewondering uitgesproken voor de combinaties die vandaag deelnamen. Hij vond dat er veel topcombinaties rondliepen en veel hondjes met potentie, daarnaast prijsde hij het feit dat er heel positief omgegaan werd met de hondjes en dat de sportiviteit onderling heel prettig was.
We hebben de competitie afgesloten met een gezellige barbeqeu, waarbij wij allebei genoten van ons kampioenschap.

Skay en Indy niet echt, want die lagen uitgeteld in de bench


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%