web analytics

NK FHN 2011

  • 0

NK FHN 2011

Het Nederlands Kampioenschap van de FHN.

Op 27 november werd in de manege in Bunschoten het NK van de FHN gehouden.
In onze klasse waren 21 koppels gekwalificeerd om deel te nemen aan dit NK.

Er werd gestart met het eerste VP, een vrij lastig rondje. Zes combinatie kwamen dit rondje zonder fouten door en Skay en ik deden dat ook nog eens in de snelste tijd en werden eerste in 41.92 seconde. Een prima uitgangspositie.

Hierna werd de jumping gelopen. Ook wel lastig maar iets langere lijnen. zodat er op snelheid kon worden gehandeld.
Ook dit rondje liepen we foutloos, maar hadden niet de snelste tijd. In 35.69 legden we beslag op de derde tijd.

Op dat moment stonden we op een eerste plaats in het tussenklassement, maar er moest nog een vast parkoers gelopen worden.

Maar in de pauze werden we nog wel gehuldigd voor onze 2e plaats in de competitie.

Prijsuitreiking Competitie FHNHet 2e VP was een heel erg lastig rondje, de eerste 6 combinatie liepen al een diskwalificatie, nummer 7 liep een fout op en tijdsoverschrijding, de volgende was foutloos, weer 2 disken en weer een foutloze. Nummer 12 liep tegen 3 fouten en tijdsoverschrijding aan. Nog 5 deelnemers die allen gedist werden en toen kwamen wij.

Het eerste gedeelte van het parkoers liep goed, maar niet geweldig. bij de slalom iets rust om te rehabiliteren. Na de slalom het lastige gedeelte tot aan de schutting. Met pijn en moeite kreeg ik Skay hier doorheen zonder fouten.

Het laatste gedeelte, de schutting, tijd nemen bij het raakvlak en dan tussen 2 sprongen door naar de finish. De schutting gaat goed, neem mijn tijd, maar stap verkeerd weg, Skay komt voor me langs en neemt de sprong aan de verkeerd kant. Gediskwalificeerd op 3 sprongen voor het einde.

 

Heel jammer, want we stonden er heel goed voor om Nederlands Kampioen te worden. Uiteindelijk werden we nog 4e in onze klasse.

Maar na de teleurstelling overheerst de blijdschap dat ik met Skay aan deze wedstrijd heb kunnen meedoen. Seizoen is nu voorbij, maar volgend jaar, als het mag, gaan we er weer voor.

Hieronder kunt U het filmpje van het NK zien.

 

 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 94%