web analytics

NK FHN 2010

  • 0

NK FHN 2010

Het Nederlands Kampioenschap bij de FHN

Op 14 november werd in de manege in Vragender het NK van de federatie Hondensport Nederland gehouden. Ook wij mochten hieraan meedoen, omdat we de benodigde 8 kwalificaties in de competitie hadden behaald.

In onze klasse BMAX bleek dat er 20 deelnemers konden strijden om de titel.
Het NK bestond uit 3 parkoersen, 2 VP’s en een jumping, het resultaat van deze parkoersen werd bij elkaar opgeteld en diegene die de minste fouten maakte en daarna de snelste tijd had werd dus de winnaar.

Het eerste parkoers was een VP, en wij waren als een na laatste aan de beurt. Aan de ene kant is dat een voordeel, want je kunt goed zien waar de andere combinaties vaak de fout in gaan, aan de andere kant begin je dan te twijfelen over je eigen manier van lopen.
Eindelijk mochten we dan van start en het liep niet fantastisch, het parcours was behoorlijk lastig en ik moest behoorlijk hard werken om Skay goed rond te krijgen. Maar het lukte toch, foutloos en in een tijd van 34.45 sec kwamen we over de finish. Uiteindelijk goed voor de eerste plaats op het eerste vaste parcours.
Na de gebruikelijke routine, belonen, uitlopen en verzorgen, begon de prijsuitreiking van de resultaten die behaald zijn in de competitie.
In de competitie zijn we op een 2e plaats geëindigd, dus werden we gehuldigd door de FHN en kregen een mooie herinnering mee.

Het 2e VP had een andere startvolgorde, de laatst geëindigde moesten als eerste starten. Dus wij waren als laatste aan de beurt.
Het gereken kon beginnen. De nr 2 had 1 fout gemaakt en wij stonden op 0 fout. Een lastige afloop katteloop, betekende dat ik daar risico moest nemen. Ik zou Skay op afstand gaan handelen. Dit omdat het gevaar van een verkeerde sprong er in zou zitten als ik te dichtbij zou komen en hem daar overheen kon sturen met een lichaamsbeweging.
Ik calculeerde die fout dan maar in, beter een fout dan een DK. Helaas sprong Skay ook nog eens te vroeg van de schutting, zodat we met 2 fouten finishte. De uitslag werd niet bekend gemaakt, zodat de spanning bleef tot de prijsuitreiking. Ik liep als laatste en ging dus direct hierna het gebruikelijke ritueel uitvoeren na een rondje lopen, maar toen ik terug kwam in de hal bleek het dat mijn klasse al volop bezig was met de jumping. Ik had dus niet kunnen verkennen.
Weer stress, dus eerst maar kijken hoe het parcours liep van de zijkant. Gelukkig waren er collega-handlers die me bijpraatte en het bleek geen heel moeilijk rondje te zijn. Behoorlijk vlot waren we aan de beurt, dus echt warmlopen zat er niet bij, dus dan maar de door of de gladiolen, dacht ik en we gingen volop van start. Het bleek dus echt niet zo moeilijk te zijn, want we liepen het rondje foutloos in 26 sec. Goed voor een 3e plaats.

Nu werd het dus spannend, het zou dus zo maar kunnen gebeuren dat wij een podiumplaats hadden bij het NK alle rassen.
Uiteindelijk kwam het verlossende antwoord en Skay heeft de 2e plaats gehaald op het NK behendigheid van de FHN in de klasse BMAX.
Je kunt je voorstellen dat ik best wel trots ben op mijn hondje.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%