web analytics

Nederlands kampioenschap voor Boxers

  • -

Nederlands kampioenschap voor Boxers

Tags : 

Op 7 oktober, de laatste wedstrijddag in de competitie agility voor boxers, werd gelijktijdig het NK gehouden. Vol goede moed en best wel zeker van onze zaak vertrokken we naar Dordrecht.
Skay was tenslotte al 3 keer Nederlands Kampioen geworden en in competitie hadden we alle wedstrijden waaraan we mee hadden gedaan gewonnen.

Dhr. Piet Plasmans was de keurmeester, en na het eerste parkoers, het spel, bleek dat de keurmeester niet in de gaten had dat het wel om het NK ging.
In de competitie hadden we er dit jaar voor gekozen om 3 klassen te maken, Veteranen en Wedstrijd klasse hadden we al, maar omdat er best wel veel beginnende combinaties hadden en deze ook de kans willen geven om mee te doen in een eigen wedstrijd, hadden we de startersklasse geïntroduceerd. Dit werd als een succes gezien tijdens de hele competitie.

Maar waarschijnlijk had deze keurmeester niet echt zin om zich teveel te vermoeien en per rondje 3 parkoersen te maken, dus iedere combinatie liep hetzelfde rondje en omdat de starters nog niet stabiel op de slalom waren, werd deze ook maar niet gebruikt.

Dus ik wond mezelf hier nogal aardig over op en omdat ik totaal geen spanning voelde, wat ik normaal altijd heb, ging het dus mis.
In het eerste rondje vergat ik zomaar een hoogtesprong, ook ging een wissel niet helemaal lekker, dus we liepen een diskwalificatie. Wedstrijd voorbij en kon ik me nog meer gaan ergeren aan het gedrag van de keurmeester. Maar goed, na een minuut of 10 lopen balen, heb ik besloten om er toch maar een leuke trainingswedstrijd van te maken. Het 2e rondje ging weer zoals vanouds en steeg ik in het klassement van het NK en kreeg ook nog kans om te winnen, maar had het dus niet meer in eigen hand.

Dee jumping het laatste rondje ging ook perfect, foutloos en tot dan de 1e plaats. De nummers 2 en 3 gingen de fout in, dus er moest nog 1 combinatie lopen. Maar Simone Dennenboom en Yentle maakte geen fout en werden Nederlands Kampioen, Skay en ik werden toch nog 2e. Ook het jaarkampioenschap wonnen we, voor de derde keer op rij, dus we mochten de wisseltrofee houden.

Goeie les geleerd vandaag, alhoewel ik hem eigenlijk wel kende. Nooit onderschatten……..


Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%