web analytics

Nederlands Kampioen

  • 0

Nederlands Kampioen

Succes in Amersfoort

Zondag 17 oktober was het dan zover, vandaag werd de laatste wedstrijd gelopen in de agilitycompetitie voor boxers.
Gelijktijdig met de competitie wedstrijd werd ook het Nederlands kampioenschap gehouden.

Onze kringgroep had de organisatie in handen, dus dat betekent vooraf natuurlijk veel regelwerk. Meestal niet zo goed voor de resultaten, maar ik had nu weinig tijd om zenuwachtig te worden.
Weet niet wat het is, maar bij sommige wedstrijden heb ik daar toch wel een beetje last van.
gelukkig waren er voldoende vrijwilligers, dus kon ik tijdens de wedstrijd alles met een gerust hart aan hen overlaten en mezelf gaan concentreren op de wedstrijd.
Keurmeester vandaag was dhr. Jan Langius.

Zoals gewoonlijk werd er gestart met het spel, een time-gambling. Een stevig rondje met een paar lastige wissels. Hierdoor gokte ik 46 sec. een beetje te hoog, want in 41.45 sec waren we binnen en ook nog  foutloos.

 

Gelijk maar even een visitekaartje afgegeven aan de concurrentie……… Gunther met Dorit (die op dat moment bovenaan staat in de competitie) had het beste gegokt en werd 1e bij het spel, wij werden 2e.

Skay NK Boxers 2010

De wedstrijd gaat nu beginnen, met een VP van de 2e graad. Wij startte als eerste van de concurrentie. Ik stik bijna van de zenuwen, maar Skay gelukkig niet.
Toch wel een goed rondje in 42.10 (SPT is 49 sec) en ook nog foutloos. Gunther loopt ook foutloos maar heeft 2 sec. meer nodig en Simone Denneboom met Yentle loopt ook een kanp rondje, foutloos in 45.45 sec. Wij pakte de winst op het eerste VP en krijgen de volle 80 punten voor het NK.

Het 2e VP is van iets ander niveau, later hoorde ik van de keurmeester dat dit een B2 (3e graads) parkoers was met een SPT van 56 sec.

Ditmaal kwam de directe concurrenten voor mij, is trouwens ook niet zo prettig.
Gunther had pech en liep een DK, Willy Goris die 4e werd op het 1e VP liep een keurig rondje, foutloos in 55.53 sec. Simone liep wel sneller met Yentle, maar helaas 4 fouten dus geen punten voor het NK.
De zenuwen waren nu iets minder, maar bijna op de automatische piloot liep ik het rondje, Skay ging als een speer en in 42.34 kwamen we over de finish. Wel een foutje tijdens de afloop van de katteloop. Ik nam iets te veel tijd daar, zodat Skay tegen me opliep. Hierdoor won Willy en werden wij 2e.

 

De jumping, het beslissende parkoers voor de dagoverwinning, het Nederlands kampioenschap en de competitie winst. Van de 17 deelnemers zijn er nog 6 in de race voor het kampioenschap.
Wij staan op een voorlopige 1e plaats, Willy met Dummy staan 2e, Gunther met Dorit staat op een 3e plaats. En Jan Langius maakt het er niet makkelijker op, hij zet ons een pittige jumping voor met een SPT van 46 sec..
Wederom starten wij na de top 3.

Gunther is het kwijt en loopt weer een Disk en valt weg uit de top. Willy loods Dummy heel rustig door het parkoers, hij loopt foutloos, maar heeft hier wel 45.81 sec voor nodig, dat schept verwachtingen, want over het algemeen is Dummy wat sneller op de jumping dan Skay.
Simone loopt ook een prima rondje en komt ook foutloos binnen in 43.87 sec. Terwijl wij klaar staan en mij de zenuwen door mijn lijf gieren.

 

Dan is het onze beurt. Rustig Skay zijn riem afdoen en nog even aanhalen. We doen een afstandstart, maar Skay komt te snel en ik ben nog niet in positie, bijna over de verkeerde kant van sprong 2, maar met veel verbaal krijg ik hem nog goed over de sprong.We gaan de box in en ik stuur Skay de goede kant van de tunnel in. Even tijd om mezelf weer te orienteren, een lange Duitse bocht en met een franse wissel weer de tunnel in. Over een sprong, volgende sprong naar me toe en dan wegsturen over de sprong, omhalen en de slurf in, 2 sprongen met niets erachter,terug draaien naar de slalom.
Goed uit de slalom ik doe een Belgische wissel om beter uit komen, de laatste 3 sprongen en we zijn binnen in 37.03 sec. De favorieten waren voor mij, dus ik ben bijna zeker van de overwinning, maar ja nog even afwachten.

 

Uiteindelijk bleek het dat ik de snelste was en met 2 eerste plaatsen en een tweede plaats worden we dagwinnaar, winnen we de competitie en worden voor de 2e keer op rij Nederlands Kampioen.

 

En Skay begrijpt er niets van, maar is wel mijn topper…..

 

 

NK Boxers 2010


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%