web analytics

L.A.K. 05-06-2011

  • 0

L.A.K. 05-06-2011

Eerste wedstrijd Cynophilia B2.

Op Zondag 5 juni 2011 was het dan eindelijk zover.
We reisden af naar Reuver (Limburg) om onze eerste wedstrijd in de B2-klasse van Cynophilia te gaan lopen. Om kwart voor acht waren we aanwezig op het wedstrijdveld en konden we een plekje gaan zoeken voor de tent, het liefst aan de ring natuurlijk. Maar Wim was er al en had een plek gereserveerd, dus hoefden we niet te zoeken.

Dan is het tijd voor weer hetzelfde ritueel, dus tent opzetten, inruimen, bakje koffie halen en catalogus ophalen. Dan is het wachten tot er bekend wordt wat voor parcours de keurmeester heeft verzonnen. De keurmeester van vandaag was Ben Grafe, en daar hebben we wel eens vaker goed bij gelopen.

Het eerste rondje werd opgebouwd, we begonnen met het vaste parcours en voor de verandering werd er gestart met startnummer 40. Wij hadden startnummer 44, dus waren snel aan de beurt. Verkennen en daarna warm lopen, geen mogelijkheid om de kunst van andere af te kijken en ook geen tijd om zenuwachtig te worden. Dus gewoon starten.

Het eerste gedeelte ging goed en Skay had het raakvlak van de schutting, een beetje moeilijk de ingang van de tunnel gezocht, maar de duitse draai ging weer perfect. door de tunnel naar de katteloop en ook hier waren de raakvlakken goed. Een grote bocht naar de tunnel stukje rechtdoor en snelheid maken, richting de wip. Hier maakte ik 2 wissels om goed uit te komen bij de serpentine die perfect lukte. Foutloos binnen de tijd, 42.59 (spt = 44 sec). Uiteindelijk goed voor een achtste plaats.

Hierna de jumping, een lastig begin met een moeilijke insteek palen, veel honden gingen hier de fout in, maar bij Skay ging dat goed, al kostte het wel een beetje tijd. Daarna een snel stukje naar de slurf en een haakse bocht naar drie sprongen die wat uit lijn stonden. Hier timede Skay niet helemaal goed en er ging een lat af. Uiteindelijk kwamen we in 39.68 over de finish, 1.68 sec boven de SPT en met 1 fout helaas geen punten en een 38e plaats.

Het spel hebben we niet gelopen, omdat het toch wel behoorlijk warm was en we ook nog hadden ingeschreven bij een wedstrijd in Linde.
Dus snel opgeruimd en in de auto gestapt, misschien kunnen we daar dan nog onze rondjes lopen, maar helaas een grote file gooide roet in het eten en we haalden het niet meer,dus maar besloten om naar huis te gaan en ons voor te gaan bereiden op de vakantie, een weekje Friesland en de wedstrijd bij de KC NOP, a.s. Zaterdag.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%