web analytics

Verslag KG Oost-Overijssel

  • 0

Verslag KG Oost-Overijssel

Een dubbel gevoel……

27-09-2009

Vandaag werd de 5e wedstrijd in de competitie voor boxers gehouden bij de kringgroep Oost-Overijssel te Enter.

De keurmeester was Jurgen Smit, een nieuw gezicht bij de boxercompetitie dus we waren benieuwd wat voor parkoersen we voorgeschoteld kregen en haast nog belangrijker, de SPT.

Het spel was een Tijd-Fout-Uit. Een nieuw fenomeen bij sommige handlers, want zij lopen alleen in de boxercompetitie en daar wordt dan meestal een gambling als spel gebruikt, maar dit was weer eens wat anders. Ik vindt het persoonlijk ook wel iets leuker.
Met Indy loop ik het spel niet, want het wordt voor haar iets teveel om 5 parkoersen te lopen.
Op zich was het parkoers niet al te moeilijk en Skay had een goede start, zowaar de afloop schutting ging goed. Het overige deel van het parkoers ging goed tot aan hindernis 18. De katteloop. Volgens de keurmeester had hij de oploop niet en terugkijkend naar de film ook niet de afloop.
Dus wij bleven steken op hindernis 18, maar wel met de snelste tijd. Maar wat zegt de tijd als je niet foutloos bent?

Voor mij heel gemakkelijk. Ik vind de sport leuker als het zo snel mogelijk gaat en wij hebben de snelheid nodig in de landelijke competitie. Daarom wil ik niet helemaal op zeker gaan spelen.
Uiteindelijk werden we toch nog 4e bij het spel.

Het eerste vaste parkoers. Het bleek wederom niet al te moeilijk te zijn, helaas stond de SPT op 56 seconden, volgens mij wel erg hoog.
Het probleem zat voor mij in de box na de tunnel, bestaande uit 3 hoogtesprongen en een tunnel, ik ging dus links handelen om het tunnelgat te blokken, maar moest na de hoogtesprong klassiek wisselen. Dit ging dus niet goed, Skay maakte een rondje en sprong terug. Gediskwalificeerd en weg dagsucces.

Met Indy ging ik wel normaal rechts handelen en het bleek dat de tunnel totaal geen afleiding was en kwam foutloos rond in een goede tijd voor Indy,……………………………. Goed voor een eerste plaats bij de Happy Dogs.

Het 2e VP ging stukken beter, Skay liep fantastisch en in 42 sec kwamen we foutloos rond. SPT stond op 51 sec. Met 3 sec voorsprong op de nr 2 werden we 1e. Indy liep ook foutloos, maar zijn tijd werd steeds minder en werd 3e.

De jumping was een echt raceparkoers met een technisch stukje op het eind. Ook hier ging Skay weer als een speer en kwam foutloos rond in 39,47 sec. Willy Goris met Dummy deed het 0,47 sec sneller en wij werden dus 2e. Indy ging wederom foutloos, maar wel weer in een langzame tijd en werd weer 3e.

De koppelkoers ging ook goed, ik liep met Skay 2 keer omdat Indy  erdoor zat en ik dit niet meer van haar kon eisen. In de ene race maakte mijn partner 2 foutjes dus werden wij 4e. Met de andere waren we niet zo snel en belanden op een 3e plaats.

In het dagklassement eindigde ik met Skay mede door de DK op een 6e plaats. Net buiten de prijzen.

Indy deed het veel beter en werd 1e vandaag. Dus al met al een leuke dag maar wel met een dubbel gevoel.

Volgende week de NK voor boxers, dus dan maar hopen op een klein succesje.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%