web analytics

Open wedstrijd KCNOP

  • 0

Open wedstrijd KCNOP

Debutanten en Open wedstrijd bij de KC NOP

19 september 2009
Vandaag had wij ons ingeschreven bij de debutanten wedstrijd bij de KC NOP. Wij deden mee in de open klasse, dit is voor

Audrey met Quinsey 

alle honden die al wedstrijdervaring hebben. Er waren 21 deelnemers uit de verschillende klasse van Cynophilia en de FHN. Wel leuk om te kijken of Skay bij dit geweld kan meekomen.
Ook was vandaag Audrey met Quinsey (een Boxerteef) mee. Het was voor hun de eerste wedstrijd en streden dus bij de onervaren debutanten.
Ik had haar overgehaald om met deze wedstrijd mee te doen.

 

De wedstrijd begon met het spelparkoers, Nicole Veerman, de keurmeester, had een Tijd-Fout-Uit verzonnen. Helaas sprong Skay weer te vroeg van de schutting, hindernis 3 en kwamen wij niet verder dan een 15e plaats in een tijd van 26.46 sec. De rest van het parkoers verliep goed. Een goede touch bij de katteloop, daar begin ik vertrouwen in te krijgen, dus gaan we deze winter maar flink werken aan het raakvlak bij de schutting.
Quinsey legde zijn rondje foutloos af in 32.84 sec, uiteindelijk goed voor een 5e plaats en een medaille. Audrey was zeer trots op haar hondje.

 

Het parkoers werd omgebouwd naar het VP en als eerste was het de open klasse die van start mocht. Het VP was een listig rondje, met een scherpe tijd. Een SPT van 40 sec. Er waren al verschillend combinaties gesneuveld. Net voordat Wij opmoesten kwam een Border met al te vriendelijke bedoelingen even buurten bij Skay, dit ontaarde in een niet al te vriendelijk onderonsje. Gelukkig hadden we ze snel uit elkaar, maar Skay moest met zijn haren nog recht overeind zijn rondje gaan lopen. De start ging goed en ik kreeg hem zowaar goed over de schutting, een lastig bochtje, vooruit sturen en Skay viel stil. Volgens had hij in de gaten dat er weer ergens gevaar dreigde. Ik kon hem toch weer bij de les krijgen en kreeg hem foutloos rond. Helaas was mijn tijd niet zo goed. 47,10 seconden. Geen vloeiende lijnen, wat ruime bochten en een moment van onoplettendheid. Maar uiteindelijk toch nog een 5e plaats. Er waren uiteindelijk maar 3 combinaties binnen het spt gefinishd, waarvan 2 foutloos.
Quinsey deed het ook weer voortreffelijk, met 1 weigering, en een tijd van 39.14 eindigde zij op een 6e plaats, helaas net buiten de prijzen.

 

De jumping was echt raceparkoers, en met het warme nazomerse weer wist ik al dat er voor Skay wel weer een tijdsoverschrijding zat aan te komen.Het SPT werd op 35 seconden gesteld. De start ging al niet best, Skay dacht dat hij vooruit mocht, maar dat was niet de bedoeling, dus een meter of 5 voor niet, verder liep het redlijk tot aan de laatste 4 hindernissen, ik kwam niet goed uit en kon Skay niet in een mooie lijn krijgen, dus veel trekken en duwen, maar uiteindelijk toch nog foutloos in een tijd van 40.54 seconden. Wederom een 5e plaats.

 

Quinsey had ook een weigering op de jumping, maar toch nog een goede tijd van 32.24, maar ze kon niet op tegen het geweld van de border collies en de belgische herder. Ze eindigde op een 11e plaats, maar was zeer tevreden met wat Quinsey had laten zien na een half jaar training.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%