web analytics

KC Assen 03-04-10

  • 0

KC Assen 03-04-10

De eerste wedstrijd bij Cynophilia

 

Op 3 April begon de competitie bij Cynophila. Wij zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de B1 en hadden al 2 wedstrijden gelopen in deze klasse.
Vandaag werd de wedstrijd gehouden bij de KC Assen. Een 2-rings wedstrijd met 154 deelnemers. Met startnummer 161, liepen wij in ring 2 met 77 combinaties en als keurmeester dhr. Jan Langius.

Wij kenden de keurmeester van de wedstrijden die hij veel keurt in de boxer competitie en gingen er van uit dat hij veel parcoursen maakt waarbij de looplijnen van de hond een belangrijk onderdeel zijn.
Om 8 uur begonnen we natuurlijk eerst met het installeren van onze campingplaats. Ik heb een 2-seconds tent aangeschaft, die heel snel staat, (afbreken is een ander verhaal)
Dus tent opgezet, bench opgebouwd en stoel klaargezet, plus het overige materiaal, wat ik denk nodig te hebben.

Om 9 uur is het dan verkennen, een interessant vast parkoers, met leuke lijnen en een SPT van 48 sec. De start was al listig, maar ik koos ervoor om Skay rond te laten springen. Ook de lijn uit de slurf naar de katteloop was een linke lijn.
Als je de hond niet goed uit de slurf op de lijn zet, krijg je, of een weigering bij de bandsprong, of een ongecontroleerde oploop katteloop.
Na het verkennen krijg je dan het wachten, koffie drinken en observeren. Er werd gestart met nr. 101 en ik had dus 161.

Het bleek al snel dat er bij de bandsprong veel problemen optraden. Eindelijk was dan 145 aan de beurt en voor mij het teken om Skay gereed te maken.
Opwarmen, even laten plassen en naar de ring. Nog 2 hondjes en dan zijn wij. Lekker veel ruimte bij de ring, dus geen last van opgefokt gedrag.
Ik zette Skay schuin voor de start, zodat hij  de eerste 3 hindernissen rond sprong. Vanuit de tunnel wisselen naar de slalom. Breedtesprong en terughalen over een hoogtesprong.
Over de schutting en Skay heeft het raakvlak, een paar combinaties met hoogtesprongen en over de wip. Ik houd hem even in en stuur hem over 2 sprongen heen, terughalen door de slurf. Iets inlopen, zodat hij goed op lijn komt naar de katteloop. Ik geef mijn touch commando en Skay houd nestjes in op het raakvlak, over de finish en foutloos in 41.86 sec. Met een snelheid van 3.54 m/s uiteindelijk goed voor een 8e plaats en 48 punten voor de competitie, een lekker gevoel voor het eerste rondje.

Dan is het tijd voor de jumping. Weer bleek het dat er wat interessante looplijnen voor de hond inzaten. Die ik in eerste instantie niet zag. Maar nadat ik een paar combinaties voor mij zag lopen, viel bij mij het kwartje. Ik hoefde nu niet zo lang te wachten, want er werd gestart met nr 140. Bij het VP was ik met Skay iets te vroeg begonnen met de WU, dus bleef ik nu iets langer wachten. Skay liep weer perfect zijn rondje met een goede snelheid. Misschien had ik er iets meer uit kunnen halen, maar ik koos toch iets meer voor het veilige handelen, dan puur voor snelheid. Wederom hadden we een foutloos rondje in een tijd van 32.96 sec. De SPT was 37 sec. dus weer punten gehaald voor de competitie. Later bleek dat we het toch moesten afleggen tegen de BC en de Belgische herdersen werden 15e. Uiteindelijk goed voor 25 punten

Het spel was een joker spel, waarbij je van tevoren aan kon geven waar je fout zou optreden. Ik gaf aan de mijn joker tijd was, en we liepen het rondje foutloos in  34,38 sec. Omdat wij tijd als voordeel kregen gingen er 5 sec vanaf en met 29.38 sec haalden we een 22e plaats.

Uiteindelijk een geslaagde dag in Assen waarbij we uiteindelijke met 73 punten in de tas huiswaarts keerde. s'Avonds bleek dat we op een 17e plaats stonden op de ranglijst bij de B1 competitie. Direcht een print van gemaakt natuurlijk.

Volgende wedstrijd hebben we op 2e paasdag bij de FHN.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%