web analytics

KC Scheldezoom 12-09-2010

  • 0

KC Scheldezoom 12-09-2010

Topdag in Bergen op Zoom

Op 18 sept was er een wedstrijd bij de KC Scheldezoom in Bergen op Zoom. Wel een eindje rijden, maar dat zijn we onderhand wel gewent als je op landelijk niveau in de competitie wil meedraaien.
De keurmeester van groep 2, met 76 combinaties, waarin mij met startnummer 232 gingen acteren, was dhr. Adrie van de Bosch. Het vaste parkoers kenmerkte zich door de start, die toch wel behoorlijk technisch in elkaar stak. Hier gingen veel combinaties de fout in.
Uiteindelijk waren er maat 10 combinaties die het VP foutloos aflegde, en wij eindigde in een tijd van 43.38 sec op een 7e plaats, want ook Skay hoorde tot de 10. Helaas kwamen we net 0,02 sec. tekort voor een beker.

De jumping had hij neergezet waarbij de snelle hondjes hun voordeel konden halen. Waren gemakkelijke lijnen en ruime afstanden. ook zaten er niet echt lastige valkuilen in, als je als handler maar op de looplijn van de hond lette.
Het lastigste was de insteek van de palen, hier gingen veel hondjes d fout in, omdat ze met snelheid een bocht van 90 graden naar rechts moesten maken en de handler niet  goed de insteek aangaf. Ook was de sprongenreeks uit de tunnel een lastige, doordat de lijn van de handler anders liep als die van de hond, je moest veel achteruit lopen na de tunnel en dan de hond goed op de lijn zetten naar de hoogte en breedtesprong, deed je dat niet dan kwam de hond niet goed en nam of de laatste plank van de breedtesprong mee, of hij had een weigering. Skay liep het rondje perfect, ik had alleen een slechte wissel, waardoor ik wat tijd verloor en mede daardoor de SPT van 36 seconden niet haalde. We liepen een tijd van 36.27. Goed genoeg voor een 12e plaats.

Tijdens het spelparcours, eigenlijk een gewoon vast parkoers, waarbij we 2x de kattelloop over moesten, maakte Skay (of ik) een raakvlakfout bij de A-schutting. In een tijd van 37.32 eindigden we op een 20e plaats bij het spelparkoers

In de competitie hebben we dus goede zaken gedaan, want met deze 2 uitslagen hebben we 90 punten verdiend en staan nu met 418 punten op een 6e plaats in de competitie. Geen slecht resultaat voor een Boxer.

Onze volgende wedstrijd in de B1 bij Cynophilia is op 25 september in Axel. bij de KC Zeeuws Vlaanderen, maken we een overnachting van.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 4.9 km/h
Humidity : 93%