web analytics

KC NOP 11-06-2011

  • 0

KC NOP 11-06-2011

Wedstrijd Cynophilia KC NOP

Onze 2e wedstrijd in de competitie van Cynophila werd gehouden bij de KC NOP in Emmeloord.
vandaag was Jan Langius de keurmeester, bekend van zijn lastige looplijnen.

Omdat we al 3 wedstrijden in de competitie hebben gemist van de 10 en wij niet tot de allersnelste combinaties behoren in de B2, is het zaak voor ons om te proberen foutloos te lopen, om zo toch de broodnodige punten mee te snoepen.

Maar het vaste parkoers wat Jan ons voorschotelde leek tijdens het verkennen al vrij lastig. We hadden dit keer startnummer 19, dus we konden eerst nog even afkijken waar de moeilijkheden echt zaten.
De eerste 5 combinaties liepen al tegen een DK op en het bleek dat het venijn bij de looplijnen van en naar de katteloop zaten.

Het wordt tijd om ons gereed te maken. Nog een paar laatste blikken en goed doornemen hoe we gaan lopen, voordat we aan de start mogen verschijnen.
Eerste 2 sprongen en oploop katteloop, hier maken we onze eerste fout, Skay heeft de oploop niet. Na de katteloop een Belgische wissel om Skay goed rond te krijgen na een dresprong om het goed voor de tunnel ingang te krijgen. Helaas glij ik weg en raak half de sprong. Hierdoor ben ik de controle even kwijt en Skay pakt natuurlijk de sprong die in zijn richting staat, maar helaas is dat de verkeerde en hebben we een DK. We lopen het rondje uit, maar ik ben wel een beetje teleurgesteld. De eerste kans op een paar punten zijn verkeken.
Maar ik heb nog 61 deelnemers te gaan, om dit te verwerken, voordat de jumping gaat beginnen.

De jumping heeft een lastige start en er dient flink wat gewisseld te worden tijdens het rondje. Er wordt ditmaal gestart met startnummer 40, dus we hebben even de tijd.

Tot overmaat van ramp begint het ook nog eens flink te regenen, zodat er wordt besloten om een pauze in te lassen. Dan eindelijk gaan we weer starten en zijn inmiddels aangeland bij startnummer 1.
Nog even kijken en klaarmaken.

Het was de bedoeling om een afstand-start te doen, zodat ik Skay goed om de hindernis kon krijgen. Helaas start Skay te vlug en ik kan hem nog net blokken voordat hij de verkeerde kant van de sprong neemt. Hier krijg ik wel een fout voor. Dus dan maar de dood of de gladiolen, want de tijd staat scherp. En met 1 fout krijg je nog wat punten. Ik stuur Skay verder wel netjes rond, maar de fout in het begin heeft me toch wat tijd gekost. We eindigen met 1 fout in 38.42. De SPT staat op 38.00, dus wel een 37e plaats, maar weer geen punten.

Helaas geen beste dag in de Noord-Oost Polder.

We hebben nog wel even het spel gelopen, maar dit was ook niet echt om over te schrijven. Dus toch wel een beetje teleurgesteld, want met deze keurmeester had ik op iets beter resultaat gehoopt, keren we terug naar onze vakantie bestemming.

De volgende wedstrijd moeten we waarschijnlijk ook missen, dan zijn we op vakantie. Dus op 27 augustus moeten we het opnieuw gaan proberen.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 4.9 km/h
Humidity : 93%