web analytics

KC Gooi & Eemland 15-08-2010

  • 0

KC Gooi & Eemland 15-08-2010

Succes in Hilversum

Op 15-08-2010 hadden we onze eerste wedstrijd na de vakantie in de competitie van cynophilia. De wedstrijd werd gehouden bij de KC Gooi & Eemland in Hilversum.

Het was niet zo ver dit keer, dus we stonden om 7.45 uur op de parkeerplaats, zo konden we een leuke plek uitzoeken langs de ring. Al snel hadden we in de gaten dat wij dit keer Ronald Mouwen hadden als keurmeester en Wim en Roah, mijn trainer bij de boxerclub, liep nu in ring 1 bij Martin Schoffelmeer. Van de KCNWV, waar we ook trainen, liepen Jose met Chanti en Esther met Swiffer, bij mij in de ring.

Tijdens het parkoersverkennen hadden we door dat Ronald Mouwen niet zo heel erg gemakkelijk parkoersje had verzonnen. Er zaten toch wel wat valkuilen in en ook een paar lastige looplijnen. De grootste valkuil zat in de aanloop naar de wip, waar de slurf en de afloop katteloop naast lagen. Omdat wij startnummer 203 hadden had ik bijna 80 combinaties voor me, en zag dat het daar toch redelijk vaak fout liep.

Net zoals overal staan ook bij de behendigheid de beste stuurlui aan de kant en wisten we precies uit te leggen hoe dit probleem te overbruggen was.
Maar kwam je hier goed door, lag er in de hoek ook nog een vervelende Duitse bocht en was de aanloop naar de paaltjes extra lastig doordat de hond uit de slurf kwam en de band wel heel verraderlijk in de lijn  van de hond lag. We zagen ze ook achter elkaar sneuvelen in het toch wel heel lastig rondje.

Uiteindelijk na veel observeren en natuurlijk de verplichte warming-up waren we bijna aan de beurt. Jose had al een DK gelopen en Esther was net voor mij met nummer 200, helaas ook een DK. Nummer 201 liep ook een DK, maar mijn voorganger kwam met 1 fout wel goed rond.
De start liep al niet lekker, een Belgische wissel bij de schutting, de 2e hindernis, pakte niet goed uit, Skay sprong te ver weg. Hierdoor kwam hij niet goed over hindernis 3 en moest een rondje maken. Door de turn ging hij langs sprong 4 en hadden we al een weigering te pakken.

 

We waren ons ritme kwijt en met hangen en wurgen over de sprong, kom ik niet goed uit met mijn wissel na sprong 5 en ik zet Skay zo op de lijn naar de slurf. Te laat, ik kan hem niet meer corrigeren en we hebben onze eerste disk na de vakantie te pakken. In het vervolg gaat de Duitse bocht ook helemaal de mist in en nam Skay dus ook de bandsprong na de slurf, i.p.v. insteek palen.
Conclusie: we hebben elke valkuil van Ronald Mouwen volop benut. Een mooi parkoers om eens flink op te trainen.

Voor de liefhebber staat het filmpje op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=alp487r6oMg

Uiteindelijk bleek dat er maar 38 van de 97 deelnemers gefinisht waren, en maar 12 combinaties punten hadden gehaald. Dus een aardig slagveld.

Omdat we een hoog startnummer hadden was het al snel tijd voor het verkennen van de jumping. Het bleek weer niet eenvoudig te zijn, met korte afstanden tussen de sprongen.
Nu waren we eerder aan de beurt, want er werd gestart met nummer 151. Hetzelfde ritueel weer, kijken warming-up en klaarmaken. De start was nu bijna perfect en Skay reageerde goed op mij, even een tikje op de startlat, maar hij bleef liggen.
De wissels en de bochten gingen goed, met op het einde bijna nog een handlersfout van mij, maar omdat Skay goed op lijn zat pakte hij de juiste sprong. We finishte foutloos in een tijd van 30.74 seconden, spt stond op 36 sec.
Uiteindelijk goed voor een 7e plaats, een beker en 52 punten voor de competitie.

Het spel ging bijna nog beter, met 19 hindernissen in 37.06 seconden werden we 5e en hadden de 2e beker binnen vandaag. Toch nog succes in Hilversum.

Met een 14e plaats en 328 punten in de competitie komt de B2 wel heel dichtbij.

De volgende wedstrijd bij de KC de Kempen moeten we laten schieten, maar op 18 september zijn we weer van de partij bij de KC Scheldezoom.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%