web analytics

Kamperen in Zeeland

  • 0

Kamperen in Zeeland

Verslag uit Zeeland

Op 17 september j.l. stond er een wedstrijd op het programma bij de Zeeuws-Vlaamse KC in Axel. Voor ons toch wel een hele wereldreis.
Om aan deze wedstrijd te kunnen deelnemen moest er eerst een dikke 200 kilometer gereden te worden, als je dan s’morgens om 8 uur op het veld dient te zijn, moet je wel erg vroeg je bed uit. Dus besloot ik om vrijdags om 17.00 uur in het busje te stappen. We gingen overnachten op het veld, Skay en ik.

Mede door de filevorming in Nederland en België kwamen we om 8 uur aan in het mooie zeeland. Snel het tentje opgezet, voordat het donker wordt, er past een stretcher en een bench in en dan heb ik nog voldoende ruimte voor een stoel en de koelbox, dus ruimte zat. Snel Skay uitgelaten en een kopje koffie genomen en toen werd het donker op de sportvelden van Axel. Gelukkig had ik nog een lampje bij me en een paar biertjes, dus even een gezellig avondje gemaakt, samen met Skay, maar om een uur of half elf werd het tijd om in de slaapzak te kruipen, zodat we fit waren voor de wedstrijd de volgende dag. Na een onrustige nacht, was toch kouder dan ik had verwacht, schrok ik om kwart over zeven wakker. Zou ik me bijna verslapen. Snel de tent opgeruimd, Skay uitgelaten en eten gegeven en een plekje gezocht aan de wedstrijdring.

De organisatie besloot om met het spel te beginnen, da’s balen, zijn we laat thuis. Het spel was een soort van jumping en niet al te moeilijk. Er werd gestart met startnummer 40 en omdat wij nummer 42 waren, waren we snel aan de beurt. In een dikke 33 seconden hadden we het rondje voltooid. Omdat het rondje niet al te moeilijk was en er toch wel hele snelle borders rondlopen eindigden wij op een 29e plaats van de 84 deelnemers. Hierna werd de jumping gelopen, ook dit parcours was niet erg moeilijk in vergelijk tot het niveau in de B2. De keurmeester Ron Verstrate had wel de tijd scherp gezet, weer lastig voor ons, want ten slotte behoren wij niet tot de allersnelste combinaties en we moeten het van de technische rondjes hebben. Skay liep goed en maakte geen fouten, toen we over de finish kwamen was ik blij verrast, er stond 25 seconden op de klok, terwijl de SPT 31 sec is. Later hoorde ik dus dat de klok niet had meegelopen en de hand tijd wees uit dat we er 31.13 seconden over gedaan hadden, een 26e plaats en een schamele 4 punten. Dan het vaste parkoers, wederom niet heel erg lastig. Ook dit rondje liep Skay perfect, maar helaas we waren niet snel genoeg. In 44.06 kwamen we binnen, net 0,06 boven de SPT. Helaas geen rozet verdiend, die was er vandaag voor de foutloze combinaties, uiteindelijk een 21e plaats en toch nog 13 punten. Om een uur of half 4 zijn we vertrokken, zodat we om een uur of half zeven thuis waren. Meer dan 24 uur onderweg om iets meer dan 1 ½ minuut je sport te beoefenen, hoe gek moet je zijn. Ik ben dat wel, want het is een verslavend spelletje, en ook al doen we niet mee aan de top, Skay is wel een 3e graad Boxer, en die zijn er niet veel. Dus nu nog 2 wedstrijden, in Bergen op Zoom en in Culemborg, en dan maar hopen dat we genoeg punten hebben verdiend om volgend jaar ook nog te mogen acteren in de B2.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%