web analytics

Goodbye my friend

  • -

Goodbye my friend

Tags : 

08-10-2018

Een dag om nooit meer te vergeten, de dag dat we afscheid namen van een trouwe vriend. Om 5 uur s’middags is Skay thuis rustig ingeslapen en kwam er een einde aan zijn actieve leven.

Inleiding

27-10-2006

Uitgelichte afbeelding
De eerste ontmoeting met m’n best friend

Ik kan het me nog goed herinneren, met Indy waren we inmiddels behoorlijk verslaafd geraakt aan de agilitysport, maar helaas door fysieke klachten, zouden we met Indy nooit verder komen dan een rondje op veteranen niveau bij de boxers en onze wekelijkse training bij de kringgroep Utrecht eo, onder de bezielende leiding van onze instructeur Wim Nijland.
Tot ik werd gebeld door Joop Reulen, hij fokte met boxers en wist een pup te zitten van zijn top boxer Elcaro, die met spoed weg moest in verband met gezondheidsproblemen van de eigenaar.
Dus de stoute schoenen aangetrokken en samen met Ank en Joop, naar Bemmel gereden.
In een soort van rookruimte, de lucht was te snijden en niet te harden, terwijl ikzelf toen toch ook nog een stevige roker was, zag ik in het schemerlicht een ouder echtpaar, 2 volwassen boxers en een pup.
Na het voorstelrondje kwam er nog een pup te voorschijn. Dat is hem dus, zei de man, was hem al even kwijt, hier hou hem maar even vast. De teef is al verkocht, maar deze hier, die is nog over, over de prijs worden we het wel eens. En hij barstte weer los in een behoorlijke hoestbui. Ik pakte het pupje vast en kreeg direct een soort van vertrouwd gevoel, maar toch had mijn verstand nog de overhand. Zou hij wel gezond zijn, hier in die rokerige ruimte, het zijn wel oudere mensen, zouden ze hem wel goed socialiseren, zou hij wel goed met Indy kunnen. Wat is het toch een leuke pup……
Uiteindelijk duurde het maar even, of ik was om en Ank had zoiets van, als jij dit graag wil, vooruit dan maar. En toen Joop nog zei, als kenner, dat het een goeie hond was, was ik om.
Ik neem hem zei ik tegen het oudere echtpaar, wanneer kan ik hem halen en wat moet hij kosten. Twee weken later gingen we weer naar Bemmel en reden terug met een pup rijker, Skay Amigo noemden we hem (een vriend uit de hemel), want zo voelde het.

De ontmoeting

07-11-2006

Hoe doe je dat nu als je voor het eerst in je leven twee honden hebt. De literatuur staat er vol mee, dus we hadden ons natuurlijk goed voorbereid op de ontmoeting tussen Indy en Skay. Op neutraal terrein laten we ze met elkaar kennis maken en als ze aan elkaar geroken hebben lopen we samen naar huis, zodat ze gezellig bij elkaar kunnen liggen in de mand.
Dus niet….Indy moest niets van die pup weten toen we ze aan elkaar in het park aan elkaar voorstelde, ze snuffelde een paar keer en had het toen wel gehad, dus rustig aan naar huis gewandeld en eenmaal binnen gekomen, ging Indy voor de keuken liggen en Skay mocht er niet langs, jij blijft maar in de keuken, leek ze te zeggen en die zielige Skay bleef maar heel stil tegen de keukenkastjes aan zitten, en wij deden niets, want dat stond toch in de literatuur, laat de honden het zelf oplossen.
Maar na een tijdje waren we daar wel klaar mee en we namen Skay mee naar de kamer, terwijl in Indy sommeerde om normaal te doen en toen werd het natuurlijk knuffeltijd en uiteindelijk kwan Indy er ook bij en werd er zowaar een beetje gespeeld. Een hele lange dag voor een puppy van 8 weken, dus aan een lange dag kwam een einde en Skay ging zijn bench in. Maar daar was meneer het dus niet mee eens en begon behoorlijk te janken. Dat was dus niet zo prettig, maar wel begrijpelijk. Denk dat ik er maar bij blijf liggen, zei ik tegen Ank. Nee zei ze, want in de boeken staat, dat je hem moet laten janken, zijn ze er zo doorheen. Helaas dat ging teveel tegen mijn gevoel in, weet je wat we doen, zei ze. Hup Indy ernaast in zijn mand, heeft Skay toch het gevoel dat hij niet alleen is.
Zo gezegd, zo gedaan, alleen keek Indy ons aan met een blik van, “waar heb ik dat aan verdiend”. Maar Skay was stil. En wij zijn naar bed gegaan, nadat we besloten hadden om ons gevoel meer te gaan volgen dan alle vakliteratuur.

Wordt vervolgd……


Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 3.4 km/h
Humidity : 55%