web analytics

Finale TWC

  • 0

Finale TWC

Finale van de TWC

Op 27-02-2011 is de finale gehouden van de wintercompetitie behendigheid voor teams. Ook het team van de KC, de KCNWV Newbies, hadden in de voorronde wedstrijden voldoende punten gehaald om aan deze finale te mogen deelnemen. Helaas hadden de combinaties niet hun beste dag en bleef het bij deelname en werden er geen prijzen in de wacht gesleept.

De dag begon alweer om een uur of acht, waarbij eerst een goed plekje gezocht werd, startnummers afgehaald en de honden uitlaten. Waarna het parkoers verkend mag worden, ongeveer een kwartier. De groep waar wij in liepen startte met de jumping. Twintig hindernissen zonder de raakvlaktoestellen. Als eerste van het team moest Henk met Skay lopen. Hij was als vierde deelnemer aan de beurt, kan voordeel hebben, maar ook nadeel. Je loopt in ieder geval zoals je verkend hebt, maar je ziet niet waar een ander de fout ingaat, zodat je nog wat veranderingen kan aanbrengen in je plan.
De kansen op een goed resultaat waren voor Henk al met 5 seconden over. Na de 4e hindernis stuurde Henk, Skay de verkeerde hindernis over, dus een diskwalificatie.
Hierna was het de beurt aan Audrey met Quincy. Ze hielden het iets langer vol, maar ook zij liepen helaas tegen een DK op. Uit de tunnel nam Quincy de bocht iets te ruim, maar daar stond de slalom waar Quincy in ging, en dat was niet de bedoeling.

Ingrid en Rosa waren onze volgende troeven, ze gingen goed van start, tot aan de slalom, de insteek was niet goed en moest dus over gedaan worden. Dit kost altijd wat tijd, maar ze kwamen met 2 fouten binnen in een tijd van 52.12 sec. Goed voor een 33e plaats in groep C., waarin 71 deelnemers streden om de prijzen. Als laatste in de medium klasse liep Annemiek en Moos als eerste het vaste parkoers. Op de jumping kwam ze later aan de beurt, maar ook Annemiek ging de fout in op de jumping en liep tegen een DK op. De jumping was voor ons dus niet goed gegaan, met 3 disken en een 33e plaats werden wij laatste in onze groep op de jumping.

Het vaste parkoers ging beter. Annemiek en Moos hadden hem al gelopen, helaas had Moos tot 3 keer toe een weigering en kreeg een diskwalificatie. Henk en Skay waren de eerste van de Large klasse, een snelle tijd voor Skay, 33.23 sec, maar met uiteindelijk toch nog een raakvlakfout op de schutting. En dan zak je snel in een finale wedstrijd. Ze bleven steken op een 28e plaats. Audrey en Quincy deden dit beter, foutloos en in een tijd van 36.52 werden ze 13e, en wonnen ze de felbegeerde Clear Round Rozet. Als laatste van ons team moest Ingrid aantreden op het vaste parkoers. Ook zij kwam rond, maar omdat de slalom weer niet goed ging kwam ze met 1 fout en in een tijd van 46.31 binnen, een 43e plaats. Op het vaste parkoers eindigden we als team op een 8e plaats. Maar bij de totaalscore kwamen we toch weer op de 12e plaats terecht.

Al met al toch een hele ervaring om mee te doen aan deze wintercompetitie voor teams. En zo kan het gaan in de behendigheid, de ene wedstrijd ben je het beste team van de dag en op een ander moment gaat het wat minder, maar met deze ervaring zullen de
wedstrijdlopers-behendigheid van de KC NWV nog zeer zeker vaker van zich laten horen.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%