web analytics

2e FHN wedstrijd in Nieuwe-Wetering

  • 0

2e FHN wedstrijd in Nieuwe-Wetering

Een derde plaats in Nieuwe-Wetering.

Op 13 maart j.l. werd de tweede wedstrijd in de FHN competitie gehouden. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Alphense Honden Club en vond plaats in de Manege van Hoogenboom Ruitersport in Nieuwe-Wetering.
Wij liepen een goede wedstrijd, waarbij we op het vaste parkoers de eerste prijs van het seizoen behaalde, een derde plaats.

Vandaag bleek dat onze klasse (CMAX) als eerste van de dag moest starten. De dag werd geopend met het spel-parkoers, ditmaal een power en speed. Daar waren we niet zo blij mee.
met dit spel werd er van de combinatie verwacht dat er eerst een aantal raakvlakken of moeilijkere toestellen genomen diende te worden, voordat het jumping gedeelte gedaan mocht worden.

Dat moest wel foutloos gebeuren. Helaas was het 2e toestel de katteloop, waarbij Skay eenvoudig over het raakvlak sprong. Helaas de fluit en na een seconde of 10 en toch wel een beetje gedesillusioneerd verlieten we de wedstrijdring.
Maar goed de wedstrijd moest nog beginnen.

Hierna, na enkele uren rust, was het tijd om het vaste parkoers te gaan verkennen. Een vrij lastig parkoers, met wel het meest lastige punt uit de tunnel, waarbij er een keus was tussen wip en slurf.
de eerste maal moest de wip genomen worden en na een aantal toestellen kwam je weer uit op hetzelfde punt, waarnaar de slurf genomen diende te worden. Behoorlijk wat combinaties gingen daar de fout in, ik kon Skay nog net op het laatste moment het goede toestel laten nemen. Nog een aantal lastige wissels, maar we kwamen toch foutloos binnen in een tijd van 39.77 seconden. Uiteindelijk goed voor de derde plaats.

Maar de dag was nog niet voorbij, na het uitlopen, eten en drinken, wandelen en kijken naar andere combinaties werd het laatste onderdeel van de dag opgebouwd, de jumping. Het bleek dat het snel zou gaan, want er lagen een paar snelle lijnen in het parkoers, waarna je flink attentie van je hond moest vragen, want er zaten aardig wat valkuilen in dit rondje. Er waren van de 33 deelnemers dan ook maar 19 die zonder diskwalificatie binnen kwamen. Waarvan er 8 foutloos waren. Skay liep geweldig en reageerde fantastisch. We waren foutloos en scoorden een tijd van 32.66 seconden. Goed voor een vijfde plaats, maar nog mooier was dat we met een snelheid van 4.26 meter per seconde voldeden aan de kwalificatie eis voor het WK van 2012 in Amerika.

Het blijkt haast onmogelijk, maar het zou ons maar gebeuren, een boxer op het WK in Amerika. Onze stoutste dromen zouden dan uit komen.

 

Maar eerste onze volgende wedstrijd maar eens afwachten, op 25-04-2011 in Made bij de KKC Sport en Spel.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.2 km/h
Humidity : 74%