web analytics

Wedstrijd FHN Vragender

  • 0

Wedstrijd FHN Vragender

Onze eerste wedstrijd bij de FHN

Op  7 februari hebben wij onze eerste wedstrijd gelopen bij de federatie Hondensport Nederland (FHN).
Deze wedstrijd vond plaats in de manege van het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender.
Een hele mooie locatie waar 3 ringen gemaakt waren, wel erg druk. Er waren dan ook zo'n 360 deelnemers, verdeeld over 12 klassen.

In onze klasse de BMAX, liepen 39 deelnemers.

Als eerste werd er begonnen met het spelparcours, een gambling.

Ik heb me nog nooit zo verdiept in de verschillende spelletjes, maar moet dat nu maar toch eens gaan doen. Je kon een extra bonus verdienen, door je hond op afstand een gedeelte van het parcours te laten afleggen. een deel lukte me dat, maar volgens mij heb ik ook de verkeerde hindernissen gedaan.
Je kunt dus voor elk toestel een vooraf bepaalt aantal punten krijgen.
Ik had met de extra bonus van 100 punten, maar 200 punten bij elkaar gelopen, niet zoveel, terwijl de winnaar wel meer dan 400 punten had. En ik dus niet weet waar ik punten had kunnen halen. Maar goed, het blijft maar een spelletje, en toch nog een 22e plaats.

Dan na een poosje wachten moesten we aantreden voor de jumping.  Een bijna perfect rondje, waarbij ik misschien nog wat tijd had kunnen pakken in mijn wissels. Maar foutloos en in 30,54 seconde kwamen we uiteindelijk terecht op een mooie 3e plaats.

Als laatse onderdeel het vaste parcours, niet al te moeilijk alleen een rottige looplijn aan het begin, zodat ik afstand moest houden van de afloop schutting. Hierdoor sprong Skay weer te vroeg van het raakvlak. De rest ging redelijk goed, wat veel tijd nodig bij het raakvlak van de kattelopp en de de wip niet perfect, maar met 1 fout en een tijd van dik 33 seconde werden we 11e.

 

Een goed resultaat tijdens onze eerste wedstrijd bij de FHN en ik ben zeker niet ontevreden.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%