web analytics

Wedstrijd HS Andor (Duiven)

  • 0

Wedstrijd HS Andor (Duiven)

Gepromoveerd bij de FHN

13-06-2010
Op zondag 13 juni stond de wedstrijd bij de HS Andor in Duiven op de agenda.
We hadden ondertussen al 1 promotiepunt op het vaste parcours en 3 promotiepunten op de jumping bij elkaar gelopen en om te promoveren heb je 2 promotiepunten op het VP nodig, dus we wisten wat er gedaan moest worden, ten minste ik, want Skay vind het gewoon leuk om een rondje te lopen.
Omdat de raakvlakken nogal een probleem geeft had ik tijdens de training al regelmatig een wissel uitgevoerd bij de raakvlakken om Skay te remmen en dat ging redelijk goed, niet de mooiste manier, want je moet dan eerder bij het raakvlak zijn, maar wel effectief. Ik blijf natuurlijk ook nog trainen op mijn “touch” commando, maar nood breekt wet en we hadden dat ene puntje nodig.

Als eerste en al om 9.30 uur konden wij het VP lopen, op zich niet al te lastig op de raakvlakken na. We gingen als 12e van de 22 deelnemers in de BMAX van start en voor ons waren er al wat handlers gesneuveld. Het was niet al te warm en Skay liep voortreffelijk, ik kon op tijd bij de raakvlakken zijn en deed daar de Belgische wissels, we finisheden in een tijd van 40.01 sec en foutloos. Ruimschoots binnen de SPT die op 59 sec. stond, maar helaas had ik niemand bij me om dit rondje op film te zetten. Na het uitlopen kreeg ik nog net mee dat een combinatie foutloos in 38.41 sec. rond was gekomen, dus het werd spannend of we in de prijzen zouden vallen. Later bleek dat wij inderdaad op een 2e plaats waren geëindigd, maar ook nog eens het felbegeerde promotiepunt hadden behaald, dus mogen we volgend jaar in de C-klasse starten bij de FHN.

Nadat we dit heugelijke feit met ons tweeën hadden gevierd (Skay en ik) en natuurlijk het thuisfront op de hoogte hadden gebracht van onze prestatie, was het tijd voor het spelparcours. Ook hier zette Skay een prima prestatie neer door al zijn raakvlakken goed te nemen, het was dat ik niet de regels van het spel beheerste, want we hadden nog tijd om de bonus nog een keer te lopen, maar ik koos ervoor om naar de finish te koersen op het moment dat de fluit klonk en zo liepen we 230 punten bij elkaar op de gambling en werden we 5e.

De jumping was van een heel ander niveau, volgens ingewijde lastiger als de jumping in de C-klasse, maar toch gingen we vol goede moed van start, wat ook het moeilijkste deel was, de start. Ik kwam dit eerste deel goed door en ik kreeg Skay tussen de 2 hoogtesprongen door in het verste gat van de tunnel een stukje vooruit richting een ster en daar hoorde ik de fluit van de keurmeester, het bleek dat ik Skay uit de tunnel de verkeerde hoogtesprong had laten nemen en waren dus gediskwalificeerd, helaas maar jammer.

We hebben nu nog een goede jumping nodig voor de competitie om onze 4e klassificatie op de jumping vol te maken en dan stijgen we zeker ook naar de top van de competitie. We staan nu op een 7e plaats, maar hebben zeker zicht op een goede klassering als we nog 1 jumping afsluiten met een goed resultaat. Op 11 juli moet het dan gebeuren in Vlagtwedde als we ingeloot worden.
We houden jullie op de hoogte.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%