web analytics

Donderdag

  • 0

Donderdag

Donderdag 14 april,

 

Vandaag zitten we in de 5e dag na Skay zijn operatie. Wat betekent dat, ik heb nog geen flauw idee.
De dierenarts wilde vrijdag afwachten om positiever te worden en ik hoor al verhalen over een week of 2 voordat we meer zekerheid hebben.

 

In ieder geval heeft Skay vannacht heerlijk geslapen en geen terugval gehad op zijn voer van gisteravond. Hij heeft een half zakje dieetvoer (convalescence support), 2 sneetjes brood en een klein beetje vlees gehad.
Vanmorgen om een uur of 7 werd hij wakker en heb ik hem uit de bench gelaten. Ik lag naast hem, ditmaal op een matras, want een stretcher ligt voor geen meter.
Natuurlijk kwam Indy er ook gelijk bij en werd afgelebberd door 2 boxers, dus er maar uit en wassen.

 

Als eerste maar even Skay zijn medicijnen gegeven, antibiotica, pijnstillers, misselijkheidstabletjes. Daarna ben ik een stukje met hem wezen wandelen en bij terugkomst zijn maagzuurremmers gegeven.

 

Tijd voor een ontbijt, 1 zakje dieetvoeding, 2 sneetjes brood (zonder korst) en een handvol brokken, het brood in kleine stukjes snijden en alles mengen met lauw/warm water.
Even laten staan zodat het goed geweekt is en Skay al bijna staat te kwijlen achter mij in de keuken. Is dat een goed teken of gewoon hondengedrag.

 

Vindt het heel spannend, zou hij weer gaan eten?

 

Ik zet zijn bak neer en hij moet eerst even ruiken en kijkt mij nog een keer aan, ik zeg hem dat het lekker is en hij begint weer te eten.
Met 5 minuten is zijn bak leeg en dus even knuffeltijd.

 

Na een half uurtje komt het meest vervelende moment, de maagwandvloeistof moet  ingespoten worden, 5 mL in een injectiespuitje en in zijn bek spuiten. Dat vind hij niet zo leuk, terwijl de rest van de medicijnen eigenlijk geen probleem is.

 

Na nog een klein kwartiertje merk ik dat de pijnstillers (Temgesic), waar best wat morfine inzit begint te werken, want Skay ziet ze weer vliegen.
Tijd voor de bench met de deur dicht, zodat hij weer kan gaan slapen.

 

Tijdens het wandelen heeft hij ook al zijn staart weer fier omhoog, dus krijg ik voorzichtig hoop dat het misschien toch nog goed zal komen.

 

Lekker gesmaakt ?


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 2.4 km/h
Humidity : 85%