web analytics

De Toestellen

Toestellen die in een agilityparcours voor kunnen komen zijn:

Hoogtesprongen:
– Enkel sprong, hoogte Large=55 à 65cm. Medium=35 à 45cm. Small=25 à 35 cm.
– Dubbelsprong wordt verkregen door samenvoeging van twee horden die in oplopende volgorde worden geplaatst.
– Muur bestaat uit 2 vierkante torens met verschillende grote / hoogte opbouw piepschuine stenen.
– Borstelsprong bestaat uit 2 staanders waartussen afwerpbare ligger met daar op borstel / bezem delen op gemonteerd zijn.
– Band bestaat uit een groot frame waar in het midden een band in bevestigd is. Diameter inwendig : min. 38 cm. – max. 60 cm.

 

Raakvlaktoestellen:
– Schutting (ook wel A-Schutting genoemd) samengesteld uit twee elementen die onder een hoek tegen elkaar opgesteld worden.
– Brug (kattenloop) bestaat uit 3 delen, het horizontale deel is zo’n 4 meter lang, de 2 schuine delen begin en een eind zijn beide zo’n 3.60 meter lang.
– Wip is een plank van 30 centimeter breed en 4.20 meter lang, als de hond voorbij het midden is kantelt de plank de andere kant op.
– Tafel bestaat uit een vlak van 1 x 1 meter en een hoogte van 35 of 60 centimeter, boven kant mag niet glad zijn.

Bij alle raakvlak toestellen moet het loop oppervlak slipvrij zijn, ook met zware regenval. Bij de schutting en de brug moeten daarop om de 15 tot 20 centimeter klim – en antislip latjes op het loopvlak bevestigt zijn.

 

Doorgangen:
– Tunnel heeft een diameter van 60 centimeter en is minimaal 4 meter lang en in verschillende vormen te buigen, de voor en uiteinde liggen vast om het weg rollen tegen te gaan.
– Slurf kan het begin het zelfde zijn als de tunnel of in een toogmodel met een diepte van 80 centimeter, aan die entree wordt een donker geen licht doorlatend zijl bevestigd met een lengte van 3 meter.Slalom (paaltjes):
-De paaltjes bestaat uit een reeks van 6 tot 12 paaltjes met een onderlinge afstand van 60 centimeter die zijn geplaatst in/op een strip, de dikte van de paaltjes zijn 2 tot 4 cm.

 

Breedtesprong:
-Dit toestel bestaat uit 3 tot 5 schuine oplopende elementen vanaf 15 tot 30 cm hoogte, het eerste en de laagste deel is 1.2 meter lang en 15 centimeter breed. De lengte van de breedtesprong ligt voor de Large-honden tussen 1,20 meter en 1,50 meter.

Agility is dus een sport voor snelheid, wendbaarheid, heel veel afwisseling en nadenk werk voor de handlers maar misschien wel het belangrijkst de honden vinden het werkelijk geweldig om hier aan mee te doen, ze zijn vaak ook wel erg hyper van het spel.

 

terug


Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%