web analytics

Boxers Agilitycompetitie 2011_06

  • 0

Boxers Agilitycompetitie 2011_06

6e Wedstrijd NBC competitie en NK behendigheid voor Boxers

De 6e en tevens laatste wedstrijd in de agility competitie voor boxers werd gehouden bij de KG Oost-Overijssel op 25 september 2011. Ook werd tijdens deze wedstrijd d.m.v. een andere puntentelling het Open Nederlands Kampioenschap “behendigheid voor boxers” gehouden.
Voor deze confrontatie was mevr. Corrie Vink uitgenodigd als keurmeester en zij had dus ook de taak om de parkoersen te ontwerpen voor het NK. Er waren 20 combinaties aanwezig die onderling gingen uitmaken wie er vandaag de beste was, bij de happy Dogs (de veteranen) waren er 5 combinaties aanwezig.

Maar voordat de wedstrijd losbarst werd er zoals gewoonlijk begonnen met een spel, waarbij de honden kunnen wennen aan de meestal andere toestellen en omgeving. Ditmaal werd er een Tijd-Fout-Uit neergezet, de naam zegt het al. Er dient een parkoers gelopen te worden van 18 toestellen, wanneer er een fout gemaakt wordt tellen de goed genomen toestellen en daarna telt de snelste tijd. Gina van Melzen met Bikkel was de eerste die alle toestellen voltooide zonder fout, maar Henk Simon met Skay deed dit ook, alleen iets sneller. Zij wonnen dus het spel. Bij de Happy Dogs was het Willy Goris met Dummy die alle toestellen voltooide zonder fout en in de snelste tijd.

Hierna begon de eigenlijke wedstrijd met 2 parkoersen met raakvlakken, het zogenaamde vaste-, of agilityparkoers en 1 parkoers zonder raakvlakken, de jumping.

Het eerste VP was vrij goed te lopen met een ruime tijd, in 49 sec. diende het rondje voltooid te worden. Gunther de Cock met Dorit pakte de winst op dit parkoers door een foutloos rondje te lopen in 42.68. Joop reulen met Elcaro werd 2e in een tijd van 48.02, maar wel foutloos. Henk Simon met Skay waren in dit rondje de snelste met 42.68 seconden, maar door een raakvlakfout, eindigden ze op een 3e plaats. Herman van Riel met Semm pakte de winst bij de Happy Dogs in 48,98 sec. Willy Goris met Dummy werden 2e.
Helaas was er ook nog een kleine domper tijdens deze kampioenschappen. Één van de kanshebbers, Marcel Wentrup met Dex, moesten door een blessure van Dex de strijd staken.

Het 2e VP was een stuk lastiger, ook werd de standaard parkoers tijd nu gezet op 51 sec. Nancy Clerx met Deico pakte een mooie derde plaats, foutloos in 53.88 sec. Gunther de Cock met Dorit werd tweede, in een tijd van 46.82 sec. De winnaars van het 2e VP werden henk Simon met Skay in een tijd van 42.21 sec. Nu ging dus de spanning toenemen voor het NK. Inmiddels lagen de kansen voor de winst op het Nederlands kampioenschap nog maar bij 3 combinaties. Gunther en Dorit stonden bovenaan met 155 punten, Henk met Skay 2e met 150 punten en op een derde plaats, Simone met Yentle met 120 punten. De rest van het deelnemersveld kon geen kans meer maken op het kampioenschap.

Bij de Happy Dogs ging de winst op het 2e VP wederom naar Herman met Semm, met op een 2e plaats Willy met Dummy.

De jumping moest dus de beslissing brengen in de wedstrijd, ook de keurmeester had dit in de gaten en er werd dus best wel een lastig parkoers uitgelopen, waarbij het venijn in de start zat. De SPT werd gezet op 44 seconden. Van de kanshebbers was het henk met Skay die als eerste moesten lopen. Ze liepen het rondje foutloos en zetten een scherpe tijd neer, 35.10 seconden, dus een uitdaging voor de rest. Gunther met Dorit waren de volgende die van start gingen, helaas kwam Dorit niet goed uit bij een hoogtesprong en tikte de lat eraf, even verder werd er nog een lat afgegooid door Dorit, zodat deze combinatie eindigden in 38.20 seconden, maar wel met 2 fouten. Simone en Yentle waren dan aan de beurt, maar Simone ging al de fout in na de eerste sprong en Yentle ging door de tunnel, wat nog niet mocht. Zij liepen een diskwalificatie op. Audrey Derkx met Quinsey liepen wel een foutloos rondje in 39.46, zodat zij tweede werden op de jumping. Henk met Skay wonnen de jumping en wonnen daardoor het dagklassement en werden dus ook Nederlands kampioen. Ook had deze combinatie het hele seizoen het best gepresteerd en werden de jaarwinnaar van 2011.

Bij de Happy Dogs werd Herman met Dummy voor de derde maal winnaar van het parkoers en werd Willy met Dummy voor de derde keer vandaag tweede.

De afsluitende koppelrace werd gewonnen door. Henk Simon met Skay en Wietske Geerling met Souri, op een 2e plaats eindigde Nancy Clerx met Deico en Herman van Riel met Semm

Ondanks de uitslag was het toch weer een behoorlijk spannend Nederlands Kampioenschap, die perfect is georganiseerd door de KG Oost-Overijssel. Na de prijsuitreiking is de competitie afgesloten met een warm en koud buffet waarbij er tot laat in de middag nog flink geëvalueerd werd over de gelopen rondjes.

 

De top 5 van 25-09-2011

 

Startnr.

Naam Handler

Naam Hond

VP 1

VP 2

Jump

Totaal

Kwal.

Plaats

1

Henk Simon

Skay

3

1

1

5

3

1

2

Gunther de Cock

Dorit

1

2

8

11

3

2

4

Joop Reulen

Elcaro

2

9

5

16

3

3

16

Danny Claes

Ginger

9

6

6

21

3

4

20

Ricardo Reulen

Jamie

4

10

10

24

3

5

 

Winnaar Spelparkoers:

Henk Simon – Skay

 

Winnaar Koppelrace:

Henk Simon – Skay en Wietske Geerling – Souri.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%