web analytics

Boxers Agilitycompetitie 2011_05

  • 0

Boxers Agilitycompetitie 2011_05

5e Wedstrijd NBC competitie

De voorlaatste wedstrijd in de behendigheidscompetitie voor Boxers werd vandaag gehouden bij de KG Dordrecht.
Dhr. Kees Stoel was keurmeester en we begonnen met een spel, wat we nog niet eerder hadden meegemaakt.

Er diende 13 hindernissen zo snel mogelijk genomen te worden en daarna de raakvlakken. De katteloop werd 2 keer genomen zodat er 4 raakvlaktoestellen genomen diende te worden en je 8 seconden kon verdienen als ze allemaal goed waren. Die seconden werden van je gelopen tijd afgetrokken, zodat uiteindelijk de snelste tijd won.

Skay liep zijn rondje supergoed, maar helaas werd 1 katteloop niet goed genomen, 6 seconden aftrek. Maar het bleek dat we snel genoeg waren geweest en toch nog het spel wonnen, een goed begin…..

Het 1e VP was niet erg lastig, maar helaas stuurde ik Skay een beetje onbenullig een bocht in , zodat er een lat sneuvelde en ook sprong hij te vroeg van de schutting. We liepen wel veruit de snelste tijd, 35.28 sec, bijna 13 seconden onder de SPT van 48 seconden. Dan weet je het wel, maak je dan 2 fouten, doe je niet meer mee. dat bleek ook wel we eindigden op een 11e plaats en waren dus gelijk onze kans op een goede klassering kwijt.

Het drama voltrok zich helemaal op het 2e VP, ik probeerde nu om achter Skay te blijven bij de katteloop zodat ik hem zelf het raakvlak liet zoeken. Nu sprong hij naar me toe, en stuurde ik hem verkeerd over de sprong met het gevolg dat hij compleet verkeerd uitkwam bij de volgende sprong en terug sprong, de eerste DK bij de boxers dit seizoen.

De jumping was een racerondje en daar liet Skay zien dat hij gewoon de snelste is in de boxercompetitie. In 33.37 seconden (9 seconden onder de SPT) liep hij foutloos naar de eerste plaats. Bijna 3 seconden sneller als de nummer 2.

In de koppelrace ging het weer fout, ongeconcentreerd liep ik het rondje en was Skay een momentje even kwijt, DK. Wel jammer voor mijn teamgenoot, want we liepen veruit de snelste tijd. Uiteindelijk werd het een derde plaats, omdat de DK's omgezet werden naar strafpunten. Er waren maar 2 koppels zonder een DK.

In de einduitslag van de dag eindigden we op een 12e plaats, een dag om snel te vergeten. Of om weer scherp te worden voor het NK van 25 september bij de boxers.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 4.9 km/h
Humidity : 93%