web analytics

Boxers Agilitycompetitie 2011_03

  • 0

Boxers Agilitycompetitie 2011_03

3e Wedstrijd NBC competitie

Op 25 juni j.l. werd de derde wedstrijd in de competitie agility voor boxers gehouden bij de KG Dordrecht e.o.

Het bleek vandaag een warme dag te gaan worden, dus de korte broek meegenomen. Maar voorlopig hadden we die nog niet nodig. Het was bewolkt en de temperatuur was heel aangenaam voor een behendigheids-wedstrijd.

De keurmeester was dhr. Piet Plasmans, en die wil ons altijd graag laten lopen, dus de maximale afstand tussen de toestellen. Wel leuk voor de tijden, maar meestal niet zo lastig.

Zoals gebruikelijk bij de boxers werd er gestart met het spel. Er diende een parcours gelopen te worden waarbij de schutting, katteloop, slalom en wip goed genomen diende te worden. Bij een fout diende dit toestel opnieuw genomen te worden. Skay sprong wel van de raakvlak van de schutting, zodat deze opnieuw moest, maar uiteindelijk bleek het toch dat we het beste waren en werden eerste op het spel.

Het eerste VP, we lopen er altijd twee bij de boxers, was niet erg lastig. In een tijd van 39.79 sec. liepen we het rondje foutloos. De nummer 2 liep het parcours in 48.00 sec. De 2e snelste tijd was 47.81 sec, dus een ruime overwinning voor Skay, onze 2e eerste plaats vandaag.

Het 2e VP was iets lastiger, en omdat er een breedtesprong achter de schutting lag en ik daarom misschien iets te snel wegstapte, om in een betere positie te komen na de sprong, ging Skay te vroeg van het raakvlak en kregen we een fout. Maar ondanks dit foutje bleek het toch dat de rest het niet beter had gedaan en werden we weer eerste.

De jumping was echt een racerondje, met toch wel wat linke valkuilen erin en veel meters die afgelegd diende te worden. Het lot had bepaald dat wij vrij snel moesten starten en konden dus een tijd neerzetten, mits we goed rondkwamen natuurlijk. Skay liep een perfect rondje en finishte foutloos in 34.10 sec. De nummer 2 moest toch een dikke seconde toegeven op ons, zodat Skay voor de vierde keer vandaag bovenaan stond.

Als afsluiting vandaag werd er een koppelkoers gelopen, een simpel rondje, maar de opdracht luidde om met zijn tweeën zoveel mogelijk toestellen in 5 minuten te voltooien, met een fout was je af. Wij moesten startten en na een paar rondjes gooide mijn koppelmaat een lat en moest het strijdtoneel verlaten, even later sprong Skay terug over een hindernis en ook wij moesten gaan. We hadden te weinig toestellen genomen om nog voor een prijs in aanmerking te komen, maar het was voor ons sowieso een geslaagde dag in Dordrecht.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%