web analytics

Boxers Agilitycompetitie 2011_02

  • 0

Boxers Agilitycompetitie 2011_02

Skay’s eerste wedstrijd.

Na de kritieke operatie van Skay, 5 weken geleden, durfde ik het nu aan om weer eens een wedstrijdje te lopen.
We hadden al een paar keer getraind en wat conditie trainingen gedaan en dat verliep wonderbaarlijk goed.

De wedstrijd van vandaag was bij de kringgroep Amersfoort, onze eigen club. Het was de tweede wedstrijd in de competitie voor boxers.  Het was dus bekend en niet zo druk. Vandaag waren er 19 wedstrijdlopers aanwezig en 4 veteranen.

De wedstrijd begon zoals gewoonlijk met het spel, tijd-fout-uit. Op het moment dat je een fout maakte stopte de toestel telling, maar moest er wel een tijd neer gezet worden om de stand te bepalen. Maar foutloos ging natuurlijk voor.

11-05-15 kg-utrecht
Ik was behoorlijk zenuwachtig, niet voor het spel, maar meer hoe Skay het zou doen.
Dus toch nog wel onwennig naar de start, als laatste loper. Skay had nergens last van en ging goed op weg, helaas iets te gehaast bij het raakvlak van de schutting, zodat we bleven steken op het 12e toestel. Wel liepen we het parcours in de snelste tijd, 37.00 sec en werden hierdoor 4e.

Het eerste vaste parkoers ging ook niet al te best, wel weer de snelste tijd, 37.61 sec, maar met 2 raakvlakfouten bleven we steken op een 8e plaats. Het 2e vaste parkoers ging iets beter. Wederom liep Skay het hardst van allemaal, 38.38 sec, maar weer hadden we een foutje op de schutting en werden daardoor 6e.

Dan moest het in de jumping maar gaan gebeuren. De keurmeester Ron Verstraten, eigenaar van een Border Collie had een raceparkoers neergezet.  Skay liep een perfect rondje en finishte foutloos in 32.20 sec. We waren dik 3,5 seconden sneller dan de nummer 2, Marcel Wentrup die 35.89 sec nodig had. Dus een eerste plaats op de jumping.
Hierdoor eindigde we, nadat we dachten dat het vandaag niets zou worden, toch nog op een 3e plaats in het dagklassement.

Als toetje werd er nog een koppelrace gelopen. Wij liepen als eerste koppel samen met Nancy Clerx en Deico een foutloos rondje in 34.60. Dit bleek achteraf de snelste tijd te zijn en werden hierdoor ook nog eerste bij de koppelrace. Een prima resultaat op de eerste wedstrijd.

 

Aanstaande zondag een nieuwe uitdaging, een wedstrijd bij de FHN in Alphen a/d Rijn.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%