web analytics

Boxers Agilitycompetitie 2011_01

  • 0

Boxers Agilitycompetitie 2011_01

Een 1e plaats bij de KG Oost-Overijssel in Enter

Tijdens de eerste wedstrijd van de Agility Competitie voor Boxers op 03 april j.l. hebben we een goede start gemaakt.
Nadat we op het spel een disk liepen werden we vervolgens derde op het VP1, 1e op het VP2 en 1e op de jumping. Ook wisten we nog samen met het Belgische koppel Danny en Ginger de koppelrace te winnen.

Hierdoor behaalde we een eerste plaats in het dagklassement en hebben we met 3 kwalificaties en 5 punten een goede start gemaakt in de competitie.

 

De start van de competitie agility voor boxers vond plaats bij de KG oost-Overijssel in Enter. Waar we aan vorig jaar nog goede herinneringen hebben omdat we daar toen tot 2 keer de dagoverwinning binnen sleepte.

Keurmeester van vandaag was dhr. Jan Langius en ook dit was niet echt ongelukkig, want zijn parkoersen liggen ons wel. Voornamelijk technisch en veel looplijnen kunnen zien.
Er werd zoals geopend met het spelparkoers, een timegambling. Skay liep perfect en was goed te handelen. Het bleek ook dat onze gegokte tijd van 51 sec. veel te ruim was, want we liepen een stuk sneller. Maar helaas was ik iets te gemakkelijk geweest en tijdens het verkennen, want we eindigden met een schitterende belgische wissel over de verkeerde sprong, terwijl ik dacht dat het de juiste was. Gediskwlificeerd, maar Skay is toch niet echt een spelletjeshond…….

11-04-03 AG_Enter

Het 1e VP ging ook best wel goed, een mooi rondje, ondanks de technische trucjes die Jan had toegepast eindigden we in 37.94 sec (SPT = 54.00), dik 2 seconden voor de tweede tijd. maar omdat we een fout hadden op de oploop van de schutting eindigden we op een 3e plaats.

Hierna was het jumping time. Jan had een lastig rondje neergezet. We liepen bijna tegen een disk aan omdat Skay bijna het verkeerde gat van de tunnel indook. Net op tijd kreeg ik hem nog hiervoor vandaan. Ook werd er onderweg nog een lat getikt, maar ook die bleef liggen dus kwamen we in een tijd van 39.26 zonder fouten binnen. Goed voor de eerste plaats. De nummer 2, Gunther de Cock zat maar 0.74 sec achter ons, dus dat zat dicht bij elkaar.

Het 2e VP liep Skay weer lekker, een goed rondje wat we foutloos voltooiden en in een tijd van 43.80. Hierdoor pakte we ook op het 2e VP de eerste plaats en wonnen daardoor het dagklassement.

Tijdens de koppelrace bepaalde de loting dat wij samen liepen met Danny Claes en Ginger, die de 2e plaats hadden gepakt in het dagklassement, dus een goede medeloper. Dat bleek ook, want foutloos in een tijd van 49.72 werden we ook nog eens eerste bij de koppelrace.

 

 

Al met al een prima dag in het Overijsselse Enter.

 

 

 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%