web analytics

Agilitycompetitie Boxers bij de KG Oost-Overijssel

  • -

Agilitycompetitie Boxers bij de KG Oost-Overijssel

Verslag van de tweede wedstrijd in de Agility competitie voor Boxers

Op 20-05-2012 werd bij de kringgroep Oost-Overijssel de 2e wedstrijd in de competitie gehouden.
Het leek een heerlijke dag te worden, hopelijk niet te warm voor de boxers. De keurmeester van vandaag was dhr, Wim Nijland, die dus de taak had om 5 parkoersen te verzinnen met ook nog eens een klasse verschil.
Het eerste parkoers, een time-gambling, was voor alle klassen gelijk. Vooraf moest je gokken hoelang je over het rondje deed met ook nog eens hoeveel fouten je verwacht te maken.
Bij de wedstrijdklasse was Nancy Clerx het beste in gokken. Ze gokte 52.00 seconden, Dieco liep het rondje in 47.50, maar omdat hij een fout maakt en 5 strafpunten kreeg zat ze er maar 0.50 sec naast. Goed voor de eerste plaats.
Bij de starters deed Jos Rijksen dit het beste, Emmerson liep het rondje foutloos in 51.54. Jos had 3. 46 seconde meer gegokt, maar zat toch het dichtste bij.
Bij de Happy Dogs was Herman van Riel de beste gokker, met 1 foutje en in een tijd van 46.55 liep Semm zijn rondje. Herman zat er 1.55 sec. naast, maar won wel het spel.

De eigenlijke wedstrijd gaat beginnen, er worden 2 vaste parkoersen en 1 jumping gelopen. Het koppel wat na deze 3 rondjes het beste resultaat neerzet wordt dag winnaar.
Bij de wedstrijdklasse bleek dat er uiteindelijk maar 3 koppels waren die alle drie de rondjes wisten te voltooien zonder disk en binnen de maximale parkoerstijd. Henk Simon met Skay wist alle rondjes te winnen en werd dag winnaar, Simone Denneboom met Yentle behaalde een mooie 2e plaats en Marcel Wentrup met Dex, terug gekomen van een vervelende blessure werd 3e.

De Startersklasse had vandaag 3 koppels minder, Joop Reulen met Pam, Gunther de Cock met Carat en Henk Grevelink met Zep hadden in de vorige wedstrijd hun 3e U-tje behaald en streden nu in de wedstrijdklasse.
Jos Rijksen met Emmerson behaalde na zijn 1e plaats in het spel ook de dag overwinning bij de starters. Op een 2e plaats eindigde Thea Geefhuizen met Hayka en Sheila de Reu met Chanel werd 3e.
Ook werden er een aantal U-tjes behaald bij de starters. Ingrid Karman met Luna, William Brinkman met Kas, Sheila de Reu mat Chanel en Jos Rijksen met Emmeson wisten allemaal 1 rondje te voltooien met minder dan 5.01 strafpunten.
Helaas had  Hayka van Thea Geefhuizen een beetje pech vandaag, zij kwam binnen met 5.03 strafpunten, net iets teveel voor een U-tje.

Bij de Happy Dogs begint zich een echte competitie te ontwikkelen. Een aantal tophonden van vorig seizoen zitten nu op een leeftijd om zich te mengen in deze klasse. Vandaag liep ook gelukkig weer Dorit van Gunther de Cock mee. De runner-up van vorig seizoen was behoorlijk geblesseerd, maar vandaag kon ze weer deelnemen, al was het dan “voorlopig” bij de Happy Dogs.
Ricardo Reulen met Jamie was uiteindelijk toch de beste bij de Happy Dogs met op een 2e plaast Herman van Riel met Semm. Gunther en Dorit behaalde de 3e plaats.

Het festijn werd afgesloten met de traditionele koppelrace. Hierin waren Ricardo en Danny met Jamie en Gynger de beste, met op een mooie 2e plaats Sheila en Marcel met Chanel en

Alle uitslagen van de wedstrijd zijn te vinden op de website van de kringgroep Utrecht e.o.
http://www.kg-utrecht.nl


Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.2 km/h
Humidity : 74%