web analytics

KG Oost-Overijssel 17-05-09

  • 0

KG Oost-Overijssel 17-05-09

De wedstrijd in Oost-Overijssel

17-05-2009
Vandaag stond onze tweede wedstrijd op het programma van de competitie voor Boxers.
Er werd gestreden op het terrein van de KG Oost-Overijssel in Enter. Helaas regende het toen we aankwamen, dus alles werd uit de auto’s getrokken.
Tenten, partytenten en visparaplu’s, als we maar droog konden zitten.

Dhr. Martin Schoffelmeer was vandaag de keurmeester en hij begon, zoals de gewoonte is bij de boxercompetitie, met het spel.
Tijdens het spel werden de fouten bij de tijd geteld en kon je 10 seconden terug verdienen als je je hond vanaf afstand door de tunnel kon krijgen.
Bij de meeste combinaties ging dit wel goed, maar omdat de tunnels recht onder de katteloop lagen, waren er toch weinig handlers die hadden getraind op het houden van afstand bij de katteloop. Zodat er toch negen combinaties tegen een disk opliepen.
Skay had wel weer zijn raakvlakfouten, maar met een snelle tijd bleven we de Nederlands kampioen, Joop Reulen met Elcaro, net voor en eindigde weer net als de vorige wedstrijd op de eerste plaats.
Met Indy loop ik het spel niet meer, ze heeft genoeg aan 3 parcoursjes. Kan ze net nog goed volhouden. Dus wij gaan alleen voor de wedstrijd.

 

Het eerste VP was een echt Martin Schoffelmeer parcours, zoals wij hem kennen. Vrij technisch met veel tegendraaien en wissels.
Helaas stond het SPT (55 sec) wel een beetje aan de hoge kant, zodat wij geen voordeel hadden met onze snelheid.
Skay had wederom de afloop van de katteloop niet, maar wel de snelste tijd, 43.47 sec. Hiermee werden we derde op het 1e VP.
Indy liep zijn rondje zoals gewoonlijk foutloos, maar niet zo snel. Met een tijd van 59.34 sec werden we 2e bij de Happy Dogs.

Hierna kwam de jumping. Het SPT werd gesteld op 35 seconden. Dat vond ik ideaal. Maar helaas werd hij later gecorrigeerd naar 40 sec. Alleen hadden wij er niets aan. Ik wilde geen afstandstart doen en startte gelijk met Skay, maar hij zat verkeerd voor de start. In plaats van dat hij met mij meeging linksaf, ging hij rechtdoor over de breedtesprong. Had ik nooit ingeschat, dus gelijk gedist. 2 keer overgedaan en de derde keer ging het goed en we liepen een tijd van 34,01 sec. Helaas, maar uiteindelijk waren er maar 3 combinaties die goed door kwamen.
Indy kwam wel goed rond, maar wel met een weigering en werd 4e.

Het 2e VP ging een stuk beter. Weer de snelste tijd, 16 sec sneller als de winnaar, alleen weer 2 raakvlakfouten. Hiermee werden we 4e.
Indy had alleen weer tijdsoverschrijding en werd 3e.
Met de koppelrace ging Skay fout in de paaltjes en ik startte overnieuw, maar dat kostte teveel tijd en met een fout werden wij 5e.

Klik hier voor mijn fotoalbum

Uiteindelijk haalden we ook de 5e plaats bij het dagklassement en we stijgen in het jaarklassement naar een 3e plaats, het gaat goed, maar we zijn er nog niet.
Nog 4 wedstrijden en de eerste is op 7 juni bij onze KG in Amersfoort.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%