web analytics

Verslag KG Oost-Overijssel 16-05-2010

  • 0

Verslag KG Oost-Overijssel 16-05-2010

Verslag van de 2e wedstrijd van de agilitycompetitie 2010

Henk Simon en Skay Amigo pakken de winst bij de  KG Oost-Overijssel.

Op 16 mei jl. vond de tweede wedstrijd in de competitie plaats bij de KG Oost-Overijssel te Enter.
Dhr. Martin Schoffelmeer was voor vandaag uitgenodigd om de parkoersen te bepalen en er op te letten dat alles volgens de regels verliep.
Vandaag waren er 17 combinaties aanwezig die in de wedstrijdcompetitie meeliepen, daarnaast waren er 2 Happy-Dogs combinaties en 1 beginner aanwezig.

Zoals gebruikelijk begonnen we de dag met het spel parkoers. De keurmeester had een parkoers neergezet die als een vast parkoers gelopen diende te worden en waarbij de fouten bij de tijd werden geteld. Gunther de Cock kreeg Dorit foutloos rond en werd hierdoor eerste bij het spel. Willy Goris en Dummy werden 2e.

Het 1e vaste parkoers was een redelijk technisch rondje, waarbij er maar liefst 4 raakvlakken in het parkoers stonden, de katteloop moest 2 maal genomen worden. Willy Goris en Wietske Geerling deden dit foutloos, alleen had Wietske met Othello teveel tijd hiervoor nodig en werd Willy eerste. Gunther de Cock was de snelste in 47,10 sec. maar had 2 fouten. Henk Simon met Skay had de 2e tijd, 49,46 en 1 fout en werd door dit resultaat 2e op het 1e VP.

Het 2e VP werd gekenmerkt door het aantal tunnels, er waren 4 tunnel ingangen gecreëerd door dhr Schoffelmeer.
Ditmaal waren er 5 combinaties die hun boxer foutloos over het parcours kregen. Gunther met Dorit liep zijn rondje in 46.59 sec. maar Skay van Henk Simon deed dit 0.21 seconde sneller en won hierdoor het 2e VP.

De jumping, het derde onderdeel van de wedstrijd was een snel rondje, De spt stond ditmaal op 42 seconden. 4 hondjes deden dit rondje foutloos, maar Gunther was ditmaal weer de snelste. In 34.75 sec voltooide Dorit het parkoers, Henk met Skay werden 2e in 37.73 en de derde plaats was voor Ricardo Reulen met Jamie in 38.78 sec.

Na de jumping bleek dat Henk Simon met Skay de winnaar was van de dag, met op een 2e plaats, Willy Goris met Dummy. Op een 3e plaats eindigde Gunther de Cock met Dorit, 4e werd Ricardo Reulen met Jamie en op een 5e plaats eindigde Audrey Derkx met Quinsy.

Uiteindelijk werd de dag afgesloten met de koppelrace, ditmaal een power en speed spel. De eerste combinatie moest de 3 raakvlakken nemen, zonder tijdslimiet. Daarna mocht de 2e combinatie starten met een jumping, met als straf een extrat tunnelrondje als er een raakvlak werd gemist door de eerste combinatie. Wietske met Othello en Marcel met Dex voltooiden dit spel met een eindtijd van 20.48 sec. Maar Herman met Semm en Gunther met Dorit deden dit 0.62 seconden sneller en eindigden in een tijd van 19.86 sec en werden eerste bij de koppelrace.

Uitslagen verdere informatie is te vinden op de verschillende websites van de deelnemende kringgroepen 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 94%