web analytics

Verslag KG Dordrecht 09-05-2010

  • 0

Verslag KG Dordrecht 09-05-2010

Verslag van de 1e wedstrijd van de Agilitycompetitie 2010

Gunther de Cock met Dorit, de beste bij de KG Dordrecht

Op 9 mei jl. werd de eerste wedstrijd in de behendigheidscompetitie voor boxers gehouden.
De wedstrijd vond plaats bij de KG Dordrecht e.o. Dhr. Kees Stoel was de keurmeester van vandaag.
Na het succes van vorig jaar en de grote belangstelling voor de open wedstrijd van 21 maart jl. in België, hadden er voor deze eerste wedstrijd al 20 wedstrijdlopers ingeschreven.

Helaas was er 1 afmelding, Gina van Melzen met Bikkel en de winnaar van België, Joop Reulen kon zelf niet met Elcaro lopen door lichamelijke ongemakken van de handler. Gelukkig kon Joop Reulen een vervanger vinden.
Ook waren er helaas dit jaar weer 2 combinaties die niet meer aan de competitie konden meedoen. Pim Wareman met Absolom, vorig jaar nog 4e in de eindstand, heeft door de fysieke gesteldheid van Absolom moeten stoppen met de behendigheid en ook Thea Geefhuizen met Jopke, 13e vorig seizoen is gestopt met de wedstrijdsport.

Wel waren er dit jaar 9 combinaties die de stap naar de wedstrijd gemaakt hebben.
Naast onze 2 vaste Belgische combinaties, Willy Goris met Dummy en Gunther de Cock met Dorit heeft ook Danny Claes met Ginger de stap gemaakt om in Nederland de wedstrijden te lopen.
Jos Rijksen en Emmerson, Bert Tromp en Napoleon en Sandro Eggelte en Naru hebben de overstap van Bopper naar wedstrijdloper gemaakt. Daarnaast zijn Audrey Derkx en Quinsy, Wietske Geerling en Soeri, Edmond v.d. Voord en Semmy, Annebeth v. Aartsen en Oet Pleegste en Marieke Tanke en Prince als nieuwe combinaties verwelkomt.

Ook waren er veel wedstrijdlopers van vorig seizoen aanwezig. Bas Schelfhout en Sam, Simone Denneboom met Yentle, Ricardo Reulen met Jamie, Henk Simon met Skay, Andre Abbema met Capisce, William Brinkman met Kas en Marcel Kortkamp met Noor waren heel benieud hoe de kansen nu lagen, hoewel er tijdens de open Belgische kampioenschappen ook al na de “concurrentie” gekeken is.

Er waren ook nog een aantal combinaties afwezig, mede door vakantie, dus het beloofd een mooie competitie te worden met een mooi aantal deelnemers.

De veteranencompetitie had vandaag maar 1 deelnemer, Herman van Riel met Semm, mede omdat de Happy Dogs van vorig seizoen het dit jaar fysiek niet meer aankonden.
Bij de beginnende hondjes was er ook 1 aanmelding, Henk Grevelink en Zep gaan beginnen aan deze leuke vorm van ‘bezig zijn met je hondje’.

De dag begon vandaag met het spelparkoers, dhr Kees Stoel had een gambling bedacht. De eerste 3 hindernissen waren verplicht, daarna was het vrije keuze met punten voor elk goed genomen toestel. Gunther de Cock en Dorit hadden de meeste punten verzameld in de snelste tijd en wonnen het spel.
Het 1e en 2e vaste parkoers waren niet heel erg lastig met weinig valkuilen, maar wel met snelle looplijnen. Toch werden er nog wel wat foutjes gemaakt door verschillende combinaties, maar Gunther en Dorit wist toch op allebei de parkoersen de winst te pakken en stond dus na 2 rondjes riant aan de leiding voor de dagoverwinning, Bas schelfhout volgde op een 2e plaats en Simone Denneboom stond op dat moment 3e.

De jumping was een parkoers wat we in de behendigheid een “raceparkoers”noemen. Goede looplijnen voor de hond, geen wissels en alleen pure snelheid.
De nummer 1 Gunther ging de fout in bij de tunnel, Dorit kwam er aan de zelfde kant weer uit, dus een fout. Onze andere Belg, Willy Goris klokte het snelste foutloze rondje, in 30.82 sec had Dummy het parkoers afgelegd. Voor de uiteindelijke uitslag was de fout van Gunther niet dramatisch, uiteindelijk pakte hij toch de dagwinst, met op een 2e plaats Bas Schelfhout. De 3e plaats was voor Simone Denneboom met Yentle.

De dag werd traditioneel afgesloten met de koppelrace, de 2e plaats ging naar het koppel Quincy van Audrey en Dorit van Gunther. Het beste koppel vandaag was Herman van Riel met Semm en Sandro Eggelte en Naru.

De keurmeester, dhr. Kees Stoel, had voor het ontstressen nog even een lijntje neergezet. Zodat we nog even met de honden die allemaal, volgens de keurmeester, op niveau hadden gepresteerd, lekker konden uitrennen.

In het publiek waren vandaag liefhebbers van behendigheid met boxers van het eerste uur aanwezig. Dhr. Cees Sterker en zijn vrouw Suus, waren vandaag naar de kringgroep gekomen om de wedstrijd te bekijken. Ook zij vonden dat het niveau van de behendigheid met boxers met sprongen vooruit gegaan is. Ze genoten van de rondjes die de deelnemers lieten zien.

Op zich een ietwat koude, maar toch weer spectaculair begin van de agilitycompetitie voor boxers.

Verdere informatie is te vinden op de verschillende websites van de deelnemende kringgroepen


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%