web analytics

Weekend Hondensport

  • 0

Weekend Hondensport

Een weekendje Hondensport

Het afgelopen weekend was een druk bezet weekend met agilitywedstrijden.
Zaterdag was onze 4e wedstrijd in de competitie van Cynophilia.
Voor deze wedstrijd moesten we afreizen naar het pittoreske Sint Oederode, waar de wedstrijd werd gehouden bij de HSC de Pijnhorst.

Samen met nog ongeveer 180 andere deelnemers in de B1-large klasse, waren we rond een uur of 8 aanwezig om een plekje te zoeken voor ons tentje.
Om 9 uur werden we verzocht om het parkoers te verkennen. We begonnen met de jumping, in groep 2, een technisch rondje wat door dhr. Adrie v/d Bosch vernuftig uitgezet was.
Omdat wij startnummer 110 hadden, groep 2 begon met 101, waren we vrij snel aan de beurt.
Skay liep zijn rondje perfect, maar helaas tikte hij net het op een na laatste latje aan. Maar geluk bij een ongeluk, het latje zakte wel, maar viel niet op de grond, dus hadden we een foutloos rondje. Wel iets boven de SPT van 39 sec. Wij deden er 40.41 sec. over, maar we goed voor een 16e plaats en 23 punten.
Daarna was het tijd voor het VP, en weer was het een rondje waar wat technische hoogstandjes moesten uitgehaald worden. Helaas miste Skay het raakvlak van de schutting, maar liep verder goed. Wij kwamen net op tijd binnen in 44.76. We hadden nog 0.24 sec. over op het SPT. Op het VP eindigde we uiteindelijk op een 34e plaats en verdiende 1 punt voor de moeite.
In de competitie bij Cynophilia zijn we nu wel gezakt, maar we staan nog steeds op een hele mooie 11e plaats.

Op zondag was het tijd voor de start van de competitie voor boxers. De eerste wedstrijd werd gehouden bij de KG Dordrecht en stond onder leiding van dhr. Kees Stoel.
Het spel was ditmaal een gambling. Skay liep goed zijn rondje, maar miste wel weer de raakvlakken. We scoorden bij het spel 28 punten en kwamen hiermee op een 5e plaats.
Het eerste VP was niet echt moeilijk, er zaten wel snellen lijnen in en een paar wissels. Ook bij het VP mistte Skay allebei de raakvlakken, het word nu dus wel een serieus probleem.
Hij liep wel een snelle tijd, maar met 2 fouten kwamen we niet hoger dan een 6e plek.
Het 2e VP was eigenlijk hetzelfde. Fout op de katteloop en een weigering. Door mijn Belgische wissel bij de schutting had hij deze wel. Door de 2 fouten werden we 7e.
De jumping was helemaal een simpel rondje, snelle lijnen, geen valkuilen en geen wissels.
De start ging goed en Skay had de goede snelheid, bij de paaltjes ging het helaas fout. Skay rook wat en raakte uit zijn slag, en wilde hem corrigeren en dat ging fout en Skay nam meer dan 2 paaltje terug. Diskwalificatie.

Ik heb het filmpje online gezet dus voor de liefhebbers:

http://www.youtube.com/user/SkayAmigo#p/a/u/0/QHCvnfJTMag.   

Tijdens het laatste onderdeel was de concentratie ver te zoeken en ik was Skay al kwijt bij de 4e hindernis.
Uiteindelijk bleek het dat we op een 8e plaats zijn geëindigd vandaag. Niet echt iets wat je van de Nederlands Kampioen mag verwachten. Maar hopen dat het volgende week in Enter beter zal gaan.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 4.9 km/h
Humidity : 93%