web analytics

4e TWC wedstrijd

  • 0

4e TWC wedstrijd

Voor deze wedstrijd bestond het team uit Anneke Mol met Jurre, Audrey Derkx met Quincy, Henk Simon met Skay en onze echte Newbie, Annemiek Dolron met Moos.
Annemiek was toegevoegd aan het team, omdat we wanneer we de finale zouden halen niet met 4 teamleden op pad konden en er alleen met combinaties de finale gelopen kon worden door combinaties die ook al een voorronde wedstrijd gelopen had. Vrij ingewikkeld allemaal, maar voor wie er behoefte aan heeft, op de website www.agilityclub.nl staan de spelregels volledig uitgelegd.
Jet v.d. Weiden met Lotje en Ingrid Ruigrok met Rosa deden buiten mededinging mee. Dus zij liepen wel hun wedstrijd, maar het resultaat telde niet mee in de punten verwerking.

Vandaag werd er gestart met de jumping. Het parkoers van keurmeester Rick Molenkamp leek op het eerste gezicht niet erg lastig, maar toch zaten er hier en daar wat valkuilen in.
De grootste valkuil hadden we al vlot in de gaten. Dus werd er tijdens het verkennen flink gediscussieerd hoe dit het beste opgelost kon worden. We waren er uit en dat moest ook wel want de wedstrijd begon. Als eerste de grote (Large) honden.
Voor ons kwam met startnummer 11 als eerste Audrey en Quincy in de ring. Een prima rondje met 1 weigering tot de laatste sprong. De riem van Quincy werd door het ringpersoneel precies in het oogpunt van Quincy gelegd, maar naast de laatste sprong. U kunt het wel haast raden. Bij de voorlaatste sprong zag Quincy haar riem en aangezien wij leren dat de riem na het rondje de beloning is ging zij er als een speer op af, langs de sprong (weigering no2). Audrey probeerde het nog te herstelen, maar helaas ging Quincy nog een keer langs de sprong (weigering no3), dat betekent een diskwalificatie. Het meest erge is dat je door externe omstandigheden gediskwalificeerd wordt, je kunt er discussiëren of de hond hier wel of niet gefocust op moet zijn, uiteindelijk had ik als teamcaptain hierop moeten letten en de riem moeten weghalen voordat Quincy hier in de buurt was. Weer wat geleerd!!!!!
Hierna was ik aan de beurt met Skay, startnummer 50. Met veel risico begonnen we aan het rondje om zo snel mogelijk de jumping te voltooien. Maar ik trapte vol in de valkuil van Rick Molenkamp. Mijn attentie voor de bocht was iets te vroeg, Skay reageerde prima en ging vol in de remmen. Helaas voor de sprong, zodat ik een weigering kreeg, omdat ik hierdoor zelf uit positie was draaide ik te ver door en zette Skay voor de verkeerde sprong, een echte DK.
Hierna kwam Anneke en Jurre in de ring, Een foutloos rondje, niet zo snel maar ze ging goed tot de laatste sprong, Anneke juichte al voordat Jurre over de sprong heen was. Jurre was hiervan zo verbaast dat hij vergat te springen en ging dus onder de sprong door. Gelukkig herstelde Anneke dit nog net op tijd en met 1 weigering, maar wel wat veel tijdsoverschrijding eindigde Jurre op een 68e plaats.
Ingrid had startnummer 64, dus ze was voor ons de laatste in de large klasse. Helaas een weigering in de slalom, dit kostte haar ook wat tijd, maar verder een prima rondje. Jammer dat ze buiten mededinging meeliep, haar punten telde niet mee in de eindscore van het team. Rosa liep uiteindelijk naar een 64e plaats.
Tijd voor de medium klasse, waarvoor ons met startnummer 80 Annemiek de kleuren van de club ging verdedigen. De eerste wedstrijd van Moos na een hele lange tijd, dus we waren allemaal heel gespannen hoe Moos en Annemiek het zouden doen. Goed gestart en Moos liep zo hard dat Annemiek hem bijna niet bijhield, een geweldig goed rondje van Annemiek en Moos die met 1 foutje en in een tijd van 38.92 sec beslag legde op de 58e plaats van de 121 deelnemers. En tot zover het beste resultaat van ons team.
Als laatste liepen Jet en Lotje hun rondje in de small klasse. Onze supersnelle border terriër liep in 32.65 sec en met 1 foutje naar een 48e plaats. Maar ook zij liepen buiten mededinging, dus het resultaat van het team was niet zo goed als wat we gewend waren. Het team eindigde uiteindelijk op een 20e plaats van de 24 deelnemende teams. En flink gedaald in de tussenstand.

Maar we hebben nog een vast parkoers en een estafette te gaan, dus er is nog van alles mogelijk.
Weer moest Audrey als eerste aan de bak, helaas gingen ze in de fout na de katteloop, Quincy nam de muur die er precies achter stond en je niet mocht hebben, dus een diskwalificatie. Hierna waren wij het volgende koppel die er wat van moesten maken. Skay ging goed rond, alleen hadden we weer wat last van ons steeds terugkerende probleem, de raakvlakken. Ik nam te weinig tijd bij de schutting, dus Skay sprong te vroeg. Bij de katteloop had ik dat ingecalculeerd in verband met de muur. In een tijd van 35.44 en met 2 fouten eindigden we op een 26e plaats. Jurre was de volgende, ook Anneke was verrast door een valkuil die er in was gebracht door de keurmeester. Vanuit de 2e tunnel ging Jurre de katteloop op in plaats van de wip die uit lijn stond, helaas ook Jurre kreeg een DK.
Ingrid en Rosa gingen hier ook de fout in, dus ook zij werden gediskwalificeerd.
De latjes werden wat lager gelegd en Annemiek en Moos bestierven het bijna van de zenuwen, want ongemerkt wordt de druk toch wel hoog als je iedereen ziet sneuvelen op dit lastige parkoers. Maar Moos liep weer heel goed, ondanks de 2 fouten en de tijd van 53.75 sec eindigden ze toch op een hele mooie 38e plaats. Als laatste waren het Jet en Lotje die de strijd met de keurmeester aangingen, maar ook zij verloren die strijd en liepen een diskwalificatie op. Uiteindelijk bleek dat dit vaste parkoers een waar slagveld was onder de deelnemers. Van de 121 combinaties liepen er 77 een DK en waren er maar 5 foutloze combinaties.
Met het team eindigden we toch nog op een 10e plaats, zodat we nu in de tussenstand op een 9e plaats stonden.

Als laatste onderdeel van de dag werd de estafette gelopen. Ingrid en Jet deden met een buiten mededinging team mee en eindigden met dat team op een 16e plaats.
Wij stonden met ons team voor deze wedstrijd op een 5e plaats, dat betekende dat we pas op het eind aan de beurt waren met de estafette. We zaten bij de laatste 5 van de estafette.
Maar eindelijk was het dan zover. Als eerste startte Skay, hij ging aardig snel en foutloos, Jurre liep tegen een DK op, Moos startte en met 2 fouten liep hij weer een mooi rondje, Quincy als laatste maakte de dag goed en liep ook foutloos. Uiteindelijk werden we 17e met de estafette.

En dan begint het wachten, zullen we bij de laatste 12 zitten of niet. Aan het einde van niet zo goed gepresteerde, maar wel spannende dag, kwam het verlossende antwoord.

De KCNWV-Newbies zijn geëindigd op een 9e plaats in de voorronde wedstrijden van de team wintercompetitie en mogen deelnemen aan de finale in Bunschoten waar de 36 beste teams van Nederland het tegen elkaar op gaan nemen.

Een prima prestatie van de behendigheidswedstrijdlopers in hun eerste team competitie.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%