web analytics

3e TWC wedstrijd

  • 0

3e TWC wedstrijd

De 3e  TWC wedstrijd “KC-NWV Newbies”

We hebben met ons team van de KC Noord West Veluwe, in de derde wedstrijd van de agility wintercompetitie op 9 januari 2011 de derde plaats gehaald van de 24 deelnemende teams.
In een deelnemersveld van 111 combinaties zijn Skay en ik  zelfs de beste combinatie van de dag geworden.

11-01-09 TWC Balkbrug

 

Ook de derde wedstrijd werd weer gehouden in de manege de Diamanthal in Balkbrug. Inmiddels weten we de weg en hebben we ook al een vast plekje aan de ring.
Ons team bestond vandaag uit, Jet van der Weiden met Lotje, Anneke Mol met Jurre, Ingrid Ruigrok met Rosa en Skay en ik.

Er werd vandaag gestart  met de kleine hondjes, de small klasse, zodat voor ons Lotje als eerste aan de beurt was. Na het verkennen was Lotje als 18e aan de beurt. Ze begonnen goed, tot aan de slalom. Lotje sloeg een paaltje over en Jet wilde haar de slalom opnieuw laten nemen. Maar in het heetst van de strijd nam Lotje de paaltjes op de terugweg, en dat mag niet. Helaas een diskwalificatie voor Jet en Lotje.

Hierna duurde het een hele tijd, eerst de hele small klasse, dan de medium klasse en dan eindelijk verkennen voor de Large klasse.

Voor ons waren het Anneke en Jurre die als eerste de strijdring betraden. Jurre liep zijn rondje goed, helaas iets te vroeg van de katteloop en met iets tijdsoverschrijding kwamen ze binnen en werden, wat later bleek, uiteindelijk 27e van de 111 deelnemers.

Toen was het de Ingrid en Rosa die zich klaar moesten maken. Ingrid een beetje zenuwachtig door het resultaat van het team van de vorige wedstrijd. Toen was zij er niet bij, dus ze voelde dat ze zich nu moest bewijzen. Dat deed ze dan ook voortreffelijk. Rosa liep haar rondje foutloos, ze had alleen iets teveel tijd nodig zodat ze uiteindelijk net achter Anneke op een 28e plaats eindigden.

Als laatste waren Skay en ik aan de beurt.
Skay liep zijn rondje foutloos in een tijd van 36.23 sec. Goed voor een 4e plaats. Goed voor de competitie, maar jammer voor het thuisfront. We moesten nu toch weer blijven tot de prijsuitreiking.
Uiteindelijk haalden we met ons team een derde plaats op het vaste parkoers.

 

Hierna was het tijd voor de steeds terugkerende estafette. Wij starten als 16e team, of zo iets. Weet ik niet meer zeker, maar ook niet erg belangrijk.

Al eerste liep Skay zijn rondje, foutloos en redelijk snel. Hierna was het de beurt aan Lotje, een raakvlakfoutje, maar toch goed binnen. Na Lotje kwam Jurre, een raakvlakfout en een hele hindernis ondersteboven, maar ook goed binnen en als laatste kwam Ingrid met Rosa. Goed tot aan de uitgang van de tunnel, Ingrid raakte een beetje de weg kwijt en Rosa stoof het verkeerde gat van de tunnel in, helaas een disk, maar snel finishen en kijken waar we uitkomen. Uiteindelijk nog een 12e plaats op de estafette.

De jumping was een pittig rondje, maar ook hier presteerden we als team goed. Lotje foutloos met iets tijdsoverschrijding op een 24e plaats. Jurre met 1 fout en teveel tijd op een 58e plaats.

Rosa liep helaas een diskwalificatie op. Skay liep een foutloos rondje in 32.66sec. Hij liep uiteindelijk aar een 9e plaats op de jumping.

Met de Jumping haalde ons team van de KC de achtste plaats.

Aan het einde van de dag bleek het, dat we als team een 3e plaats hadden behaald, waarbij Ingrid met Rosa op een 67e plaats eindigden, Jet en Lotje werden 47e, Anneke en Jurre haalden de 31e plaats en Skay en ik werden de beste combinatie van de dag.

In de tussenstand staan we nu op een 5e plaats, met nog 1 wedstrijd te gaan op 13 februari. Mocht dit goed gaan en we eindigen bij de beste 12 teams mogen we meedoen aan de finale van de Team Winter Competitie Agility, waar landelijk 72 teams om strijden, in Bunschoten.

Een behoorlijke prestatie van ons behendigheidsteam.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%