web analytics

3e Belgische Agilitydag

  • 0

3e Belgische Agilitydag

Eindelijk Succes in België

Op 27 maart j.l. hebben we tijdens de 3e Belgische Agilitydag voor Boxers de eerste prijs gewonnen.
In de voorgaande edities kwamen net te kort door een aantal diskwalificaties, maar zondag lukte het dan toch.

De wedstrijd werd gehouden bij de hondenschool “de Roedel” in Helchteren(B). Er waren vandaag 20 boxer combinaties aanwezig en daarnaast liepen er 3 mee bij de beginners en er was 1 veteraan aanwezig.
De keurmeester was dhr. Piet Plasmans, die flink veel ervaring heeft met agility voor boxers.

Er werd gestart met het spel, een variant op time-gambling. Ditmaal werd er geen tijd vooraf opgegeven, maar was het de bedoeling dat je zelf het rondje mocht bepalen.
Er moest alleen 2 tunnels en de slalom genomen worden en er mocht niet onder de 40 seconden gefinisht worden. Dus dat werd een echte gok.
Ik besloot om een rondje te lopen, waarbij Skay alle toestellen een keer kon nemen en dan maar zien waar we uitkwamen. Hij pakte alle toestellen foutloos en we eindigden in een tijd van 43.51 seconden. Uiteindelijk goed voor een 3e plaats.

 

De wedstrijd begon met het eerste vaste parkoers. Niet al te moeilijk, maar toch nog 12 combinaties die tegen een diskwalificatie aanliepen. Skay liep weer foutloos en had bovendien de raakvlakken perfect, netjes tot het einde gelopen, dus geen toevalligheidje. We kwamen binnen in 43.86 sec. Zo’n 2,5 seconden sneller als onze naaste concurrent Dorit van Gunther de Cock.

Het 2e Vaste parkoers vond ik ook niet echt moeilijk, lange lijnen zodat je voldoende tijd had om te corrigeren.
Weer pakte de Skay de winst met een foutloos rondje, in een tijd van 40.51 seconden. Ditmaal 5 seconden sneller als de no2, Ricardo Reulen met Jamie.

De jumping werd gelopen nadat de tussenstand was opgemaakt. De laatste startte dus als eerste.
Wij waren dus met onze 2 overwinningen als laatste aan de beurt. Wederom een raceparkoers van Piet Plasmans en niet al te lastig. Skay liep geweldig. Foutloos in een dikke 34 seconden. Ruimschoots genoeg voor de eerste plaats.
Dus met 3 overwinningen behaalden we de winst op deze mooie zonnige Belgische wedstrijddag.

De afsluitende koppelrace liepen we samen met Jamie van Ricardo.
Met een tijd van 52.04 seconden waren we net iets langzamer dan Gunther en William die in 50,60 seconden finishten. Dus werden we hier toch nog 2e.

 

klik hier voor de uitslagen

 

Belgisch Kampioen 2011


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%