web analytics

KC Uden 24-04-10

  • 0

KC Uden 24-04-10

Mooie wedstrijddag bij de KC Uden

Op 24 april werd de wedstrijd in de B1 competitie van Cynophilia door de KC Uden georganiseerd.
De wedstrijd werd gehouden in Volkel, waar 4 ringen waren uitgezet. In onze klasse de B1-large groep1 waren vandaag 89 deelnemers aanwezig.

Als eerste werd het vaste parkoers gelopen, keurmeester van het VP was dhr. Ton van de Laar, die een lastig rondje had bedacht. Misschien wel eens iets om te trainen.
Aan het SPT was wel duidelijk dat er veel wissels in zaten, want de SPT werd gesteld op 50 sec. over 170 meter. Zodat je 3.4 m/s moest lopen.

De start was al lastig op zich, veel combinaties gingen daar al de fout in, maar Skay kreeg ik hier goed rond. Helaas had hij niet het raakvlak van de schutting, maar verder ging het VP redelijk goed.
De lijnen waren niet ideaal maar in een tijd van 44.53 sec en 1 fout eindigden we uiteindelijk op een 19e plaats, goed voor 17 punten.

Dan was het tijd voor de jumping, deze werd gekeurd door dhr. Martin Schoffelmeer. Ook een uitdagend rondje met een SPT 43 sec. Je moest 4 m/sec. lopen om op tijd binnen te zijn.
Goede start van Skay en na een aantal hoogtesprongen de slalom in, shit wat is dit…… een hond aan de kant fixeert naar Skay en die komt van schrik de paaltjes uit. Overnieuw inzetten en nu loopt Skay de slalom wel goed. De rest gaat wel goed, maar met 1 fout en tijdsoverschrijding zit er voor ons ditmaal geen kwalificatie in.Helaas maar…..voordat ik mijn teleurstelling verwerkt hebt, komt de keurmeester naar me toe en biedt me aan om opnieuw te lopen, omdat het bleek dat de desbetreffende hond ook de combinatie na mij had benadeeld, werd de eigenaar van de hond verzocht om ergens anders te gaan plaatsnemen en mochten wij opnieuw. Hoefde ik niet lang over na te denken.

De 2e poging ging goed, Skay ging, niet helemaal meer op supersnelheid, maar wel foutloos door de jumping en we eindigden in 43.16 seconden.
Door dit resultaat eindigden we op een 8e plaats bij de jumping en verdienden 48 punten voor het klassement.

Een heerlijk dagje hondensport, mede door het schitterende weer, werd afgesloten met een totaal van 65 punten die we konden bijschrijven bij ons totaal."Met een totaal van 172 punten staan we na 3 wedstrijden op een 3e plaats in de competitie.
Dat had ik aan het begin van de competitie nooit durven dromen.

De volgende wedstrijd in de competitie van Cyno is op 8 mei in St Oedenrode (N-Brabant)

 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.2 km/h
Humidity : 74%