web analytics

België 22-03-09

  • 0

België 22-03-09

Skay 5e plaats op de open agility wedstrijden in België.

Ricardo Reulen met Jamie (KG Dordrecht) Belgisch kampioen

Op de eerste “open”agilitywedstrijd voor Boxers heeft Skay beslag weten te leggen op de 5e plaats.
Het was voor de eerste keer dat deze wedstrijd georganiseerd werd door de Koninklijke Belgische Boxer Club. Deze wedstrijd werd gehouden op het terrein van de vereniging Hond en Vriend te Roosdaal (België).Er waren 20 inschrijving voor de officiële wedstrijd en 4 combinaties die of beginner of veteraan waren. Indy streed mee in deze klasse.
Onder de wedstrijdcombinaties waren de Nederlanders het beste vertegenwoordigd met 14 deelnemers. 4 Belgische combinaties hadden zich ingeschreven en 2 Franse.

Voor deze 1e officiële wedstrijd van de Belgische Boxer club, werd er gebruik gemaakt van een spiksplinternieuwe baan, gesponsord door Royal Canin. Alle toestellen waren verpakt in plastic, dus om de sportiviteit al tegemoet te komen, begonnen we eerst met de toestellen te ontdoen van het plastic en in elkaar te zetten. Ook kregen we toen door dat er toch wat afwijkingen waren ten opzichte van de Nederlandse toestellen. Mijn grootste probleem was de kleuren van de katteloop. De katteloop zelf was wit, terwijl de raakvlakken rood waren.

Dit probleem kwam ik direct al tegen in het spelparcours.
We begonnen met een Gambling. Ik gokte voor Skay 42 seconden en voor Indy 52 seconden. Skay ging voortvarend van start en ging prima rond. Toestel 17 was echter de katteloop. De eerste weigering. Nieuwe aanloop en weer sprong Skay er vanaf. Ook de 3e keer weigerde hij. Helaas een Disk. Met behulp van zijn balletje kreeg ik hem er overheen.
Ook Indy viel van de katteloop, een 2e keer ging hij er wel over, maar ik zag dat hij zich niet prettig voelde op deze “vreemde” katteloop.
Gelukkig kreeg ik van de keurmeester toestemming om tijdens het ombouwen Skay een paar keer de katteloop te laten nemen.

Het 1e vaste parcours was vrij pittig en had een scherpe standaard parcours tijd. Deze werd gesteld op 45 seconden. Maar Skay had al zijn angsten opzij gezet en ging als een speer, geen problemen meer met de katteloop en kwan in de snelste tijd, bleek later, binnen. 37,67 sec. Helaas wel met een raakvlakfout op de schutting. Goed voor een 3e plaats.Indy liep het parkoers foutloos rond in 57.15 sec. Ze loopt toch wel steeds trager. Maar toch een 1e plaats bij de Happy Dogs.
Het 2e vaste parcours ging minder. Sprong 3 en 4 stonden als een, volgens mij, te lange Duitse bocht.De band stond als een valkuil in het verlengde van sprong 3 en Skay en ik trapte daar bijna in. Ik kom hem nog net op tijd bij de band vandaan houden, maar ging de bocht verkeerd in. Moeilijk over de muur (no.4) en ik liep dus te ver door naar een sprong die in het verlengde van de muur stond, maar die we niet moesten hebben. Skay pakte die sprong dus, gediskwalificeerd. Ik had het idee dat de wedstrijd voor ons over was en was, nadat ik even gebaald had van mijn domme fout, ook gelijk mijn zenuwen kwijt, die ik toch wel een beetje had.
Indy liep dit rondje ook weer foutloos, alleen in een trage tijd. 67.16 sec. Simone Denneboom met Sandor was sneller en werd 1e. Indy werd nu 2e.

Tijdens de jumping was ik alle zenuwen kwijt en liep ik vrijuit. We kwamen foutloos rond in een tijd van 34.15 sec. SPT was 38 sec. Gunther de Cock uit België was net iets sneller met 33.70 sec. Zodat wij op een 2e plaats eindigde.
Met Indy ging het steeds slechter. Tijdens de warming-up had ik al in de gaten dat ze trok met haar achterpoot. Toch maar naar de start gegaan, maar bij hindernis 9 hield ze het voor gezien en ben ik gestopt met haar. Ik denk dat ik me moet gaan beperken tot maximaal 3 rondjes en het spel en de koppelrace maar voor gezien moet houden met Indy.

Als laatste parcours stond de koppelrace op het programma, ik liep samen met William Brinkman met Kas, die helaas een foutje maakte, zodat ons resultaat niet meetelde.
Mede door de pittige parkoersen en de scherpe tijden bleek dat er maar 4 combinaties in de einduitslag voorkwamen met 3 klasseringen.
Dus ondanks dat ik gediskwalificeerd was op het 2e VP, werden we toch nog 5e. Wat ons een mooie beker en een zak voer van Royal Canin opleverde.
Je kunt je wel voorstellen dat ik beretrots was op mijn jongen.

Hieronder de uitslagen van de eerste 5.

 

 Pl.  Naam geleider  Naam Boxer  VP1  VP2  Jp  Kl.  Totaal
 1  Ricardo Reulen (NL)  Jamie v’t Hertenrode  1  2  5  3  8
 2  Jean Marc Laurent (Fr)  Alenya de la vallée  2  3  4  3  9
 3  Marcel Wentrup (NL)  Dex van Anchires  6  1  7  3  14
 4  Joop Reulen (NL)  Elcaro v’t Hertenrode  5  4  10  3  19
 5  Henk Simon (NL)  Skay Amigo  3  DK  2  2  5
 BP
 1  Simone Denneboom (NL)  Sandor  2  1  1  3  4
 2  Henk Simon (NL)  Indy  1  2  DK  2  3
 3  Suzanne Ulmer (BE)  Yen-ta  DK  DK  2  1  2

Voor de volledige uitslag klik hier


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 3.6 km/h
Humidity : 71%