web analytics

Behendigheid in Belgie

  • 0

Behendigheid in Belgie

Open Behendigheidswedstrijd voor Boxers

Op 21-03-2010 was het dan zover, het agilityseizoen voor boxers begint in België.

Omdat dit niet naast de deur is, hadden we besloten om er een weekendje weg van te maken. Op vrijdag richting een bungalowpark in De Haan (Oostende) aan de kust.

We hadden voor de verandering dit keer een luxe appartement geboekt. Zaterdag heerlijk met de honden een paar uur langs het strand gewandeld, maar of dit zo slim was net voor de wedstrijd?

 

Zondagochtend op tijd uit bed en met een dik half uurtje waren we op de wedstrijdlocatie. Zoals gewoonlijk begonnen we de dag met het spel, een tijd-gambling.

Ik gokte 42 sec. want met dit spelletje weet je toch niet wat er gaat gebeuren en kan iemand die veel fouten maakt en een verkeerde tijd gokt ook nog winnen. Ik zie het dus maar gewoon als een leuke warming-up. Het bleek dat ik behoorlijk verkeerd had gegokt, want Skay liep zijn rondje foutloos in een 37,70 sec. Maar er waren er meer die er flink naast zaten, want uiteindelijk werden we 2e. Het bleek wel dat er 2 combinaties sneller waren dan Skay, dus werd het een spannend dagje voor ons.

De wedstrijd begint met het 1e Vaste Parcours. Het lot had bepaald dat wij als eerste moesten starten van de 20 combinaties die deelnamen aan de wedstrijd, dus geen tijd om te rekenen en gewoon je best doen. Skay liep goed, maar toch viel mijn tijd een beetje tegen. Ik had ook het idee dat hij een stuk trager was in de slalom, maar wel foutloos in 41,43 sec.

Na mij kwam de jaarkampioen van 2009 aan de beurt, Gunther de Cock met Dorit. Hij kwam ook foutloos binnen in een tijd van 38,91 dus wel bijna 2,5 sec, sneller dan Skay. Ook liepen er twee hele goede Franse combinaties hun rondje. Juliette Laurent werd 2e in 40,25 sec. en Jean Marc Laurent had 1 foutje maar liep toch een tijd van 39,06. Dus er waren snelle boxers aanwezig. Wij kwamen terecht op een 3e plaats in het 1 VP.

 

Hierna werd de ring omgebouwd voor het 2e VP. Ditmaal waren er 6 combinaties voor ons aan  de beurt, voordat wij ons rondje mochten gaan lopen. Het parcours was niet erg moeilijk en weinig valkuilen. Wel zaten er een paar lastige looplijnen in. De snelste Franse combinatie die voor mij startte liep het rondje in 40,23 sec. met een fout. Er waren 2 foutloos geweest. De start ging goed, helaas te vroeg van de schutting, fout 1. Door de band, haakse bocht naar rechts, hoogtesprong en een lat eraf, fout 2. Uit de slurf naar 3 sprongen op een rij, ik koos voor een franse wissel, maar stapte te vroeg weg, Skay kwam achter mij aan en we kregen een weigering, fout 3. We eindigde in een tijd van 42,44 sec. Goed voor een achtste plaats.

In het klassement stonden we nu op een gedeelde 7e plaats, Dus op de jumping moesten we het gaan maken.

 

Ook het jumpingparcour was niet al te moeilijk. Wel weer een paar lastige looplijnen. De start ging goed tot aan de slalom. Weer was de snelheid in de slalom van Skay lager dan we zijn gewend, dus ik had aardig wat voorsprong op hem. Na de slalom de bandsprong, Waarschijnlijk gaf ik deze sprong niet goed aan en Skay ging er onderdoor. Tot 2 keer toe. het verloop van het parcours ging goed tot aan een ruime duitse bocht. Skay ging er voorbij en wij kregen onze derde weigering, wat gelijk staat aan diskwalificatie. Helaas geen klassering. Door deze DK was voor ons de wedstrijd gelopen. We waren gegaan met goede hoop op een hoge klassering, uiteindelijk eindigde we op een 8e plaats in het eindklassement.

 

Als laatste onderdeel  van deze dag werd de koppelrace gelopen. Wij werden gekoppeld aan Ricardo Reulen met Jamie. Toch nog maar even ons best doen en Skay liep hem met alles wat hij nog in hem had naar een acceptabele tijd. ook Jamie liep een mooi rondje. Een Belgisch/Frans koppel was iets sneller dan ons, zodat wij toch nog een prijs verdiende vandaag. We werden 2e in de koppelrace.

 

Na de prijsuitreiking zijn we terug gegaan naar ons appartement, waar we nog even flink geëvalueerd hebben  en gaan ons opmaken voor onze eerste wedstrijd bij Cynophilia op 3 April in Assen.

 

 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Cloudy
Wind : 7.4 km/h
Humidity : 76%