web analytics

1e TWC wedstrijd

  • 0

1e TWC wedstrijd

Eerste TWC wedstrijd KC-NWV Newbies

Om de winter door te komen zonder officiële agility wedstrijden is er door de stichting Band, een agilityclub, een wintercompetitie opgezet. Dit zijn 4 voorronde wedstrijden en een finale wedstrijd. De competitie bestaat uit teamwedstrijden, het resultaat van het team telt dus mee in de einduitslag.

Met een aantal fanatieke wedstrijdlopers van de KCNWV schreven we ons in voor deze competitie, met als teamnaam de KCNWV Newbies.
Newbies (zeg noobies) komt uit de computerwereld en betekent zoiets als nieuwelingen.

Het team van de KC-NWV bestaat uit: Jet van der Weiden met Lotje, Anneke Mol met Jurre, Audrey Derkx met Quincy, Ingrid Ruigrok met Rosa en wij natuurlijk.
Jose Verhoeven met Chanti is onze reserveloper.

De wedstrijden worden allemaal gehouden in Balkbrug in de manege de Diamanthal en de eerste wedstrijd was op 7-11-2010, waarbij er 113 deelnemers aanwezig waren.
Ruim op tijd waren we al aanwezig, want je wilt toch een leuk plekje vinden voor het team. Dus spullen klaarzetten, hondjes uitlaten en een bakkie doen.
Jet was de enige met een small hondje, dus waren ze als eerste aan de beurt bij het vaste parcours.

Helaas was de omheining van het veld te laag voor Lotje, dus ze liep uit de ring, dit heeft een diskwalificatie tot gevolg en dus geen punten voor het team.
Als eerste van de large van het team moest Skay aan de bak. Een probleempje bij de afloop katteloop, waarbij Skay met mij in aanraking kwam, een fout en 5 strafpunten. Bij de schutting ging ik te snel weg en Skay had het raakvlak niet. Nog een fout en 5 strafpunten, maar wel een goede tijd van 35.06 sec. Uiteindelijk een 45e plaats.
Rosa was de volgende die mocht verschijnen in de ring. Ondanks dat Ingrid behoorlijk zenuwachtig was, liep Rosa als een speer, foutloos en binnen in 41.61 sec. Ze eindigden op een 14e plaats.

Hierna kwam Anneke met Jurre. Helaas een weigering op de palen en daarna stak Jurre verkeerd in, gediskwalificeerd.
De laatste van ons team die aan de start verscheen was Audrey met Quincy. Helaas maakte ook Quincy een fout in de paaltjes en deze werd niet goed hersteld door Audrey, dus ook Quincy kreeg een DK.
Na het VP stonden we met het team op een 15e plaats met 184 punten, van de 24 deelnemende teams.

Hierna werd het jumping-time. Dus de raakvlakken eruit en vol voor de snelheid. Voordat Jet weer aan de beurt was bleek het dat het snel zou gaan. De snelste tijd door de small hondjes werd al onder de 30 seconden geklokt, dus dat beloofde wat.
Lotje was er klaar voor en ging goed van start, helaas een weigering in de palen en Jet moest Lotje herstellen, dat kost dus tijd en ze eindigden in 45.52 sec met 1 fout.

Als eerste van de Large kwam Skay, met een vreemde start stuurde ik Skay in een razend tempo door de ring, we kwamen foutloos binnen in een tijd van 33.66 sec. Op dat moment 3 sec. langzamer dan de snelste tijd.
Rosa ging de fout in bij de tunnel ingang en liep een DK, ook Jurre had problemen bij de tunnels en scoorde ook geen punten.
Dan kwam het op onze laatste teamspeler aan, maar ook Quincy had alleen oog voor het verkeerde gat van de tunnel. Dus ook zij liep tegen een DK aan.

Skay werd 24e op de jumping en Lotje 67e.

Het laatste onderdeel van de dag is de estafette, 4 teamleden lopen achter elkaar waarbij de totale tijd en fouten meetellen in de score. Dat moet goed gaan, want we hebben er op getraind.

Ons team was als 17e aan de beurt en we waren er klaar voor. De eerste loper was Rosa, maar zij ging vol in de valkuil die gemaakt was, vanaf de katteloop rechtdoor de tunnel in, alleen moest er eerst een sprong genomen worden. Een DK maar wel snel finishen, zodat de volgende kan starten. Lotje ging en Jet kon Lotje nog net bij de tunnel weghouden, maar een verkeerde wissel en Lotje sprong terug. De tweede DK.
Skay kwam na Lotje en Skay liep zijn rondje foutloos uit dus als laatste Quincy, maar ook Quincy sprong de hindernis aan de verkeerde kant, dus ook gediskwalificeerd.
Toch niet genoeg getraind waarschijnlijk, of is de omgeving misschien ook van invloed?????

Met de estafette haalden we dus 114 punten en werden daarmee 22e. na de eerste wedstrijd hadden wij het beste gelopen en eindigden op een 24e plaats, Ingrid en Rosa werden 65e, Jet en Lotje op een 88e plaats.
Quincy en Jurre deelden de 99e plaats. Als team staan we op een 18e plaats met 513 punten.

Onze volgende wedstrijd is op 12 december, dan moet het wel iets beter gaan, want de beste 12 teams mogen meedoen aan de finale en daar willen we bij zijn

 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 5.3 km/h
Humidity : 58%