web analytics

1e FHN wedstrijd in Balkbrug

  • 0

1e FHN wedstrijd in Balkbrug

1e wedstrijd bij de FHN in de klasse CMAX

Op 30 januari was het dan zover. Skay en ik mogen acteren in de hoogste klasse bij de FHN (Federatie Hondensport Nederland).
We vallen gelijk met onze neus in de boter, omdat het dit jaar een kwalificatiejaar voor de WAC 2012 (World Agility Championship) is, zijn alle toppers aanwezig.
Ook blijkt dat hierdoor weer een reglement wijziging is doorgevoerd, met voor ons wel heel gunstig, er kan voor onze klasse niet uitgeloot worden.

Maar daar maak ik me niet zo druk over, ik wil gewoon een paar leuke wedstrijden lopen, en met de tijden die Skay loopt, heb ik niets te zoeken op een WK.
Een FHN wedstrijd wordt over het algemeen druk bezocht, mede omdat er op deze dag alle klassen lopen. Totaal zijn er dan meer dan 300 combinaties aanwezig in drie ringen.
Dus een hele gezellige drukke bedoeling.

Volgens de catalogus werden wij als eerste verwacht in Ring 1 bij het spel. Er werd snooker gespeeld. In het kort.
Eerst een rode hindernis (een sprong met rode kappen op de staanders) en dan een hindernis naar keuze, weer een rode sprong en weer een hindernis naar keuze en als derde snooker weer een rode sprong en weer een hindernis naar vrije keuze. Hierna loop je hindernis 2 t/m 7. Dit alles binnen 50 seconden en dan proberen om het maximaal aantal punten (50) in zo'n snel mogelijke tijd bij elkaar te lopen.

Helaas hadden we vergeten te verkennen, dus vanaf de kant en het papier onze tactiek uitgedacht. Ik stuurde Skay iets te kort over de 2e snooker, de lat ging eraf, dus deze telde niet. Bij de derde snooker had Skay het raakvlak van de katteloop niet. dus voor ons viel er niets meer te halen. Met 8 punten werden we 25e in een veld van 33 deelnemers.

Het VP leek niet moeilijk, maar helaas voor ons te lastig. Vanaf de start moest Skay naar een tunnelingang, naast de oploop van de katteloop. Dat ging goed, daarna een lang stuk naar de palen met een lastige insteek. Ook daar ging Skay goed in. Daarna kwam er een lastig sterretje of soort van box. Ik ging er te snel in met Skay en draaide te laat in. Helaas pakte Skay een verkeerde sprong en kregen wij een DK. De rest van het rondje liepen we lekker uit.

 

De jumping was een race parkoers. Dat was ook te merken aan de SPT, die op 30 seconden werd gezet.
Skay was bijna als laatste aan de beurt en er waren niet veel die foutloos en binnen de tijd waren. Zelfs de meest snelle honden haalde de tijd niet. Dus ik dacht bij mezelf, het parkoers is niet moeilijk dus we gaan alles uit de kast halen.
Skay liep perfect, maar door mijn gejaag tikte hij er bijna een lat af en liepen we een tijd van 32.60 seconden. Ik denk niet dat we veel harder hadden gekund. Uiteindelijk bleek dat er in de CMAX, 1 combinatie was die binnen de tijd had gelopen. Skay en ik eindigden tenslotte op een 5e plaats. Niet gek voor ons eerste optreden.

 

Onze volgende wedstrijd voor de FHN  is in Alphen aan de Rijn, bij de AHC.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

Diavoorstelling

Putten (Netherlands)
Today
Sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 76%